Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....
Hrachová polievka s badyánom
Hrachová polievka je iná , voňavá s badyánom, skúste , ochutnajte. Ak namiesto vareného...
Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom
Chuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje...
Vaječné ragú
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, necháme speniť a postupne za stáleho miešania prilievame...
Creme Catalana Guadeloupe
Tradičný dezert popisovaný už v stredovekých knihách. Smotana, žĺtka, cukor a karamel, dochutený...
Krémová zeleninová polievka s ľadovým šalátom
Experiment so šťastným a chutným koncom. :-)
Paprikáškrumple
Veľmi rýchle jedlo, ktoré s kúskom chlebíka zasýti. Robievam ho vtedy, keď mám málo...
Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle
Staročeská omáčka ŽAHOUR II
Tento rcp je obdoba receptu Staročeská omáčka ŽAHOUR I, len s pridaním dalších aromatických ingrediencií...
Syrové knedle s hokkaidovým ragú
Pečivo nakrájame na veľmi drobné kúsky, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 160 stupňov...
Losos v nori kabátiku
Jedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne....
Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...
Marhuľová marmeláda s jablkami
Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Rezancovo–mäsové placky
Rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu a scedíme. Varené údené mäso pokrájame na malé kocky. Rozšľahané vajcia, ...
Ryžovo-tvarohové knedličky s ovocným prelivom
Tento recept pre Vás pripravila Fitrecepty. Jednoduchý recept s ryžou na sladko, ktorý poslúži ako inšpirácia na raňajky, obed, desiatu či večeru....
Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou
Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).
Cuketová alebo uhorková polievka
Tato polievka je veľmi dobrá v horučavach, da sa robiť aj s uhorky aj s cukety. Je...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Hrachová polievka s jogurtom
Vopred namočený hrach, spolu s očistenou a nakrájanou mrkvou zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Na...
Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami
Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť...
Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...
Kysnutá haruľa s očkom
Tento rcp. je od @zema. Trocha som si ho prispôsobila a dúfam , že sa...
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...
Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...
Polievka z morskej tresky
Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym...