Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Hrianky s hráškovým pyré
Hráškové pyré je zaujímavou prílohou ku grilovanému mäsu, ale výborne chutí aj na hrianke.
Jednoduché cestoviny
Keďže veľmi milujem cestovinky a nemám veľa času na prípravu, tak sa chcem s vami podeliť...
Mäsové guľky v talianskej omáčke
Ak máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo...
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Chlebová polévka s belugou
Černá čočka - beluga, dobrá, vařená za půl hodiny, hodí se na saláty, ...
Mliečna šalátová polievka
Šalátové listy najprv umyjeme a nakrájame natenko. Vo vývare z kostí ich povaríme približne 10 minút,...
Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...
Chlebová polievka
Zemiaky nakrájame na kocky, chlieb a cibuľu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na...
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Pišot Detí vetra
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami...
Cesnaková polievka
Do vriacej vody dáme variť mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu (všetko pokrájané na kocky) a...
Polievka Saint Germain, pravá, neskrátená verzia
Toto je pravá Saint Germain, na porovnanie so skrátenou verziou. Je vynikajúca, a chutí...
Mäsové guľky v jablkovej omáčke
Recept mám od mojej mamky :) Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším :)
Ryža so záhradkárskymi prebytkami, tentoraz s mladými cuketkami
Príklady tiahnu a v zmysle vyššieho princípu mravného inak ani nemôžem, aj ja musím s pravdou...
Špaldové rezance s mascarpone a krevetami
Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte...
Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta
Lístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z...
Plnka s údeným mäsom a kozím syrom
Pečivo nakrájame na kocky, pridáme žĺtky, prášok do pečiva, soľ, čerstvo namleté čierne...
Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))
Petržlenová krémová s (kokosovým) mliekom
Akosi sa nazbieralo veľa petržlenu v domácnosti, tak som vyskúšala spraviť čisto petržlenovú polievku. Prešla...
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Tvarohové chia nočky
Snažím minimalizovat mouku v jídlech a tak jsem uvařila do polévky tyhle lehounké nočky, velmi jemné...
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...
Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou
Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.