Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom
Foto: erikapasinska
tepelná úprava
Postup
-
1
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme soľ a na rovnako veľké kúsky nakrájanú brokolicu. Ochutíme maha korením (zmes rasce, horčičných a koriandrových semienok) a kurkumou a zalejeme zaleninovým vývarom. Varíme 3 – 5 minút. Na tanieri si polievku môžeme dochutiť kvapkou sójovej omáčky.
- 2
Zeleninový vývar pripravíme zo šupiek a stoniek rôznych druhov zeleniny, ktorú použijeme aj v inom jedle. V tomto zeleninovom vývare som použila šupy z cibule, póru, mrkvy, kalerábu a hlúby z brokolice. Zeleninu pred ošúpaním treba poriadne poumývať s kefkou na to určenou. Použijeme len tie časti šupy, ktoré nie sú zhnité alebo inak poškodené. Šupy vložíme do hrnca so studenou vodou aj s kúskom kombu riasy a varíme asi hodinu. Potom vývar zlejeme a používame na varenie alebo podlievanie iných jedál.
Tiež brokolicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu