Rozkvitnutý fašírkový kvet s fazuľkovým prívarkom
Foto: izabella929
Fašírku robievam často a rada, najradšej také malé jednohubky. Ak nie je k nim príloha, môže sa podávať aj s chlebíkom a uhorkou..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
3,5.X2 ml |
|
3 ml |
|
2 lyžice |
|
1/2 kávovej lyžičky |
|
200 g drobné |
|
200 ml na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Umyjem si mäsko, pokrájala som na menšie kúsky, lebo meliem na elektrickom mlynčeku.Ľahšie sa dáva do otvoru menšie kusy a pridala som aj jeden strúčik cesnaku.
-
2
K pomletému mäsku som pridala surovú cibuľku na drobno pokrájanú.
-
3
Potom som pridala koreniny, čierne mleté korenie štipku aj drvenú rascu a soľ..
-
4
pomieša la som všetko, do tojto hmoty sa vajce nedáva, cibuľka to istí.. urobila som malé guľôčky a vyváľala som ich v hladkej múke.Rozorhriala olej a guľky vypražam do hneda.Guľočky sa pečú.
-
5
Guľky sú hotové..Fazuľku vylejem do hrnca, pridám 2 dc vody, soľ. Keď sa začnú variť, rozmiešam v mlieku 2 lyžice múky a prilejem k fazuľke. Dlho netreba variť, lebo fazuľka je mäkká, len toľko, že sa múka uvarí a odstavím ju.
-
6
Moja zaváraná fazuľka..
-
7
stačí, aby preška varom, je sterilozovaná a bola predvarená pred starilizáciou.
-
8
Priliala som som k fazuľke mlieko s múkou..
-
9
Drobné zemiaky som dala uvariť vo vode. Po uvarení som ich ošúpala, dala na panvicu do ktorej som pokrájala cesnak a opekala som ich.
-
10
Do hotovej fazuľky som primiešala zaváraný kôpor v octe.Je to praktické, lebo už nie je treba do jedla pridať ocot, je to všetko komplet...
))