Hroznová šťava
rhozno oberieme od stopky pretlacime sštavu cez sitko alebo v odšťavovači... dame am cukor a pomaly varime......
Minestrone s olivami a parmezánom
Inšpiráciou pre túto skvelú polievku mi bola kniha "Dobrý rok" od Pavla Liptáka. Je to celkom...
Šošovica s rajčinami
Upozorňujem, že všetky suroviny pridávam len od oka. Uvaríme si najprv šošovicu do polomäka...
Lemon curd so stéviou
Namiesto tohto receptu tu mala byt pekna torta. Korpus sa mi vsak nepodaril tak, ako...
Polievka z fialových zemiakov s karfiolom
Milujem farby a vždy sa teším, keď objavím novú zeleninu. Ešte viac som sa tešila,...
Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...
Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...
Baklažánovo-kapiová omáčka (sós)
Recept na túto omáčku/sós mám od svojej švagrinej. Používa sa do jedál po lyžiciach, na...
Špenátová knedľa
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme...
Domáce tvarohové šiflíky s klobáskou
Domáce cestoviny robievam často, pretože voňajú domovom a mamičkovským prestretým stolom plným samých dobrôt... robila som...
Univerzálna korenená omáčka
Recept pochádza opäť z Medzinárodnej kuchárky autorky Juliana A. Fialová a kolektív. Varím ho už...
Kuchársky plač
Tak som sa na to tešil, že som tam zabudol niečo pridať. Verím, že hneď uhádnete čo!Ale...
Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....
Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Komerčný recept<br /> Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, ...
Cestoviny linguine zapečené so slivkovým lekvárom
Veľarazy si v obchode musím „lámať“ hlavu nad prikázaniami, čo mi bolo nariadené nakúpiť. Ale...
Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom
Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, ...
Hovädzia polievka na taliansky spôsob
Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1, 2 l studenej vody, osolíme a varíme 30...
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami.
Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...
Chuťovky pre žltučké kuriatka
Tak ako s deťmi, aj s ich jedlom sa treba vedieť pohrať. Navyše také, pri ktorom vám pomáhajú,...
Domáce plnené tortellini s ricottou a so špenátom
Niektoré jedlá sú prosto také obľúbené, že ich doma varíme naozaj často. Určite k nim patria aj domáce plnené cestoviny....
Tekvicová omáčka
Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na...
Syrový puding
Do vriaceho mlieka pridáme tuk, soľ a naraz vysypeme múku. Za stáleho miešania vypracujeme hladké tuhé cesto, ktoré...
Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa
Recept som pocul v CBC radio. Tak sa mi zapacil, ze som sa rozhodol ho...
Bulgur s růžičkovou kapustou
No abych vyloučil svůj nepříliš kladný postoj k novým věcem v kuchyni a k módním surovinám, ...
Šampiňónové penne s vlašskými orechmi
Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná...
Grilovaný zubáč so zeleninou
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle...
Maďarská šampiňónová polievka
Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Na horúcej masti ich osmažíme a dusíme...