Polievka z jarnej cibuľky, hlivy a mladého kalerábu fotorecept
Foto: mariamka
Pekná mladá hliva a mladý kaleráb, zvláštna kombinácia :) ale v konečnom dôsledku rýchla chutná polievka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mala som 2 pekné mladé trsy voňavej hlivy ustricovej, mladý šťavnatý kaleráb a jarnú cibuľku.
-
2
Na masle speníme na prúžky nakrájanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, po chvíľke pridáme 2 strúčiky cesnaku pokrájané na plátky, opražíme až zavoňajú a pridáme na drobné kocky nakrájaný kaleráb. Chvíľu spolu restujeme, poprášime mletou rascou, necháme rozvoňať a pridáme na väčšie kusy nasekanú hlivu. Zámerne som ju nechcela nadrobno, máme radi hríbiky keď je do čoho kúsnuť :)
-
3
Posolíme, okoreníme, spolu restujeme, nepodlievame, miešame. Keď je zeleninka na skus, zaprášime sladkou mletou paprikou, prilejeme vodu podľa potreby, u mňa to bolo cca 1 liter a hneď pridáme na zahustenie postrúhaný surový zemiak. Rozmýšľala som aj nad alternatívou - ovsenými vločkami, ale k hlive mi prišiel vhodnejší zemiak.
-
4
Prikryjeme a varíme do zmäknutia zemiaku, čo trvá asi 10 minút. Ja som v závere priliala asi 3 PL hustej smotany na varenie, ktorú som objavila v chladničke, ale nie je nevyhnutná. A u mňa, keď smotana, tak automaticky kôpor :) tiež nie je povinný, môžete si dať petržlenovú vňať.
-
5
Tanier som dozdobila kopčekom kyslej smotany. Dobrú chuť :)
@angast v poho kludne bez alebo "co dum dal".. :)