
Hrachový prívarok so zelerom
Suchý hrach preberieme, umyjeme a namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň pridáme...

Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...

Broskyňové gule
Síce sa nevyrovnajú slivkovým, ale sú tiež veľmi chutné:) Nechajte sa inšpirovať.

Burizónová knedľa so zemiakom
Od mojej babičy - češky, som zdedila recepty na niekoľko druhov knedlíkov. Houskové, burizónové,...

Štedrovečerná večera
Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine nenahraditeľný vianočný recept:-).

Dar vládcu Inkov
Ďalšie z čisto letných jedál - mladá kukurica. Varená, či grilovaná... mňam... :-)))

Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...

Francúzske vajíčka
Zapekané vajcia uvarené na tvrdo na francúzsky spôsob, s olivami, paradajkami a pórom :O)

Špenátová omáčka bez múky
Keď nemusím tak nepoužívam muku na zahustenie, ale zemiaky. Tak som si aj špenát tak upravila...

Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami
Dnes som pre mojich blízkych pripravila tento obed... všetkým veľmi chutilo...

Jahodovo–pudingové rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z...

Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...

Perky plnené jahodovým džemom
Ošúpané uvarené zemiaky si nastrúhame strúhadlom na pomúčenú dosku, spravíme si kopček, kam pridáme žĺtok,...

Bandurky na kvašno s veselou príhodou
Jedná sa o "obyčajné" zemiaky na kyslo obohatené o produkty uložené v mrazničke , ktoré je...

Leche frita-vyprážané mlieko
Toto je jedno z mnohých veľkonočných dezertov typických v Španielsku. Neviem prečo to volajú smažené mlieko-ja bych...

Sladká ryža
Ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode tak, ako sme zvyknutí. Pridáme štipku soli. Pudingový...

Ryžovo-jogurtový pohár s marhuľami
Guľatú ryžu si prepláchneme a zalejeme vodou trošku nad jej povrch. Pridáme štipku soli, trošku...

Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...

Hubová polievka s krúpami
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody.

Kuracie rezance s gnocchi
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance. Osolíme, okoreníme a dáme piecť na panvicu s...

Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...

Varená plnka jednoduchá
Ide veľká noc a bez plnky si to neviem predstaviť sýty pečený variant mám zakázaný tak vám...

Krémová tekvicová polievka so zemiakmi
Voňavá krémová tekvicová polievka počas jesene zasýti aj zahreje. A nielen žalúdok, ale aj dušu, pretože sa v nej dajú krásne zužitkovať varené zemiaky zo včerajšieho obeda a nič tak nevyjde nazmar....

Falošné bryndzové halušky
Je to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý....

Zeleninová horčica /pochúťka/
Blíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok...

Zelené halušky s hádankou a prípadne rýchlo-šikovná polievka z nich
Žiadalo sa mi zelených haluštičiek :-) Z čoho? No z ...