
Gulášová polievka s paradajkami
Mäso nakrájame na malé kúsky. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a opražíme....

Limetková polévka s nachos
Sopa de lima. Výborná, mexická polévka. Stejně jako je v každé domácnosti...

Krémová cuketová polievka
Bez smotany, za to však s pecorinom... Taliansky základ šmrncnutý trochou Turecka v podobe isotu....

Krupica s karamelom a strúhaným jablkom
Uznávam a vysoko si vážim tvorivú nápaditosť členov (hlavne členiek|, ctenej obce „varecháčskej“! Rád sa nechám...

Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...

Varená jablková torta
Tak torta sa volá varená pre to, lebo sa nepečie ale zato tá jablková plnka...

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Fazuľkový prívarok s jogurtom a údeným plieckom
Už sme dávno nevarili fazuľkový prívarok... robila som ho spolu so zemiakmi, pridala som biely jogurt a...

Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...

Brambory na smetaně
Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě, vodu pak slijeme, ale necháme si ji na...

Ryba s cesnakovou omáčkou
Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme...

Trojfarebný fazuľový šalát
Jednoduchý ryžový šalát s fazuľou. Vhodný aj na prípravu vopred a ako obed, ktorý si...

Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...

Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

Farebný šalát do práce
Ľahký obed so sebou, ktorý dodá kopec energie aj vitamínov, to je náš farebný šalát...

Zemiaková polievka s bazalkou a mrkvou
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky, taktiež mrkvu. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno....

Cibuľová polievka s muškátovým orieškom
Recept pochádza z Anglicka z grófstva Leicestershire. Dostal som sa k nemu kvôli využitiu muškátového orieška...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Štôlske zapraženo
Písal sa rok 1935. V malej dedinke Štôla pod Vysokými Tatrami sa stretávali po...

(Ne)hubová kyslá polievka
Polievky ľúbime. Aj klasiku. A sem-tam ju "vylepšíme". Základom tejto je kyslá zemiaková polievka....

Osviežujúca kivi tortička
Takéto tortičky u nás milujeme, pridávame rôzne ovocie a tak môžeme mať vždy inú tortičku, ...

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.

Risotto s medvedím cesnakom
Tu u nás rastie medvedí cesnak skoro všade a rastie aj u nás na záhrade. Ja...

Perkelt z klobásy so slovenskou ryžou s mladou cuketou
Aj v ňom sa dá urobiť „ponorná skúška kvality“ s polkrajcom chleba! Doma sme ho občas varievali,...

Cestoviny fusilli s tuniakom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Popritom uvaríme aj mexickú zeleninovú zmes.

Tekvicová polievka s haluškami
Je sezóna a z tekvice či cukety sa dá pripraviť tiež veľa dobrých a rýchlych pokrmov...

Zeleninová minestrone
Poteší bez mäsa, ale aj napríklad, môj prípad, s údeným rebierkom.

Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....

Dulový syr zo šupiek
Dula je ovocie s liečivými účinkami. Obsahuje 10 % cukru, pektín, kyseliny, triesloviny,...