Ryžová kaša s mäskom

boldy - fotkaboldy, 21. júla 2010
Ryžová kaša s mäskom
Foto: boldy

Tento recept pripravujem svojej dcérke, ktorá je stále dojča a má ho často na obed, lebo ho ľúbi.

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
100 g
50 g
1 lyžička
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu premyjeme, uvaríme vo vode spolu s nakrájanou mrkvou, nadrobno nakrájaným mäskom, olivovým olejom a štipkou mletej rasce. Po uvarení a odparení vody necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pre zmenu môžeme namiesto ryže uvariť 2 menšie zemiaky.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
myslim , ze nielen dojcatu to bude chutit :-) Je to vyborne jedlo na setriacu dietu / ked clovek musi pre nejake ochorenie vylucit zo stravy koreniny, tuky a nafukujucu zeleninu/ ale aj v take horuce letne dni ako su teraz .
babidka@ , ja si myslím pravý opak :-)
Neviem či je to len môj názor, ale dospelý človek by nezjedol nič tejto konzistencie :-)
Ja teda určite nie. Viem si predstaviť, že deti to milujú a vyzerá to byť pre ne veľmi vhodné jedlo ale dospelí jedia prevažne očami.
Napriek tomu chválim recept, je skrátka určený deťom.

Pridaj komentár k receptu: