Ked už mám variť nejaké cestoviny,tak máme najradšej domáce.
2-3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| rezance: | |
| 1 ks |
|
| , /hrubá1/3-od oka |
|
| 2 dl |
|
| zmes na cestoviny: | |
| 1 malé |
|
| 1 hlavka |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| na postruhanie |
|
|
|
|
|
|
|
| trošku |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny,
-
2
cesnak očistim a nakrajam na koleska .Dva stručky nechám na pretlačenie.Kto chce môže všetok pretlačiť,podľa ľubovôle.Na oleji osmažím cesnak,
-
3
pridám scedené malé lečo,premiešam a troška popražím,
-
4
pridám syr v črievku a miešam ,kým sa syr nerozpusti.Osolím,okorením a zmiešam s uvarenými rezancami.Na každu porciu nastruhám syr.Ozdobím pažitkou.
-
5
Z múky,vajca a srvatky som urobila rezance a v osolenej vode uvarila.









P. S. .. a syru neodolám nikdy:)