Valašská kyselica s hríbmi a so sušenými slivkami
Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 22. novembra 2015
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 22. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30-45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca vložíme 50 g masla, necháme speniť, pridáme hladkú múku a pripravíme zápražku. Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode zvlášť.
- 2
Zápražku zalejeme mäsovým vývarom, pridáme kapustu, nakrájané pravé hríbiky a varíme približne pol hodiny, kým kapusta nezmäkne.
- 3
Potom pridáme uvarené zemiaky, sušené slivky, zjemníme smotanou a 50 g masla. Dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu