Plnená paprika fotorecept

libusa57 - bez fotkylibusa57, 23. apríla 2015
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: libusa57

Takto to robila moja mamka a velmi mame radi toto papanicko!

4-5
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
10 ks
1 ks
2 strúčiky
2 PL
1 ks
150 g
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2-3 platky
50 g
1 PL
1 PL
1,5 L
2 ks
1 ČL
2 ČL
1 ČL
1/2 litra




Postup

  1. 1

    Na oleji oprazime cibulku,ked je uz takmer hotova pridame pretlaceny cesnak a oprazime tak asi 30 sekund ,ako nahle sa cesnak rozvonia dame s teploty prec.Do mleteho maska dame tuto cibulu s cesnakom a pridavame ryzu,slaninku,klobasku,vajce,sol, mlete korenie ,vegetu,perzlanovu vnat,rascu,mletu cervenu papriku a bazalku.

  2. 2

    Vsetko dobre zamiesame a mozeme plnit papriku.Ja som si zmes pripravila vecer,dala do chladnicky a plnila druhy den.

  3. 3

    Papriky si umijeme,vyrezeme stonku(ja to tak rezem okolo stonky,nasledne ju vyberiem a tiez semiacka).Plnkou pnime papriku.Ak nam plnka zostane (zalezi na velkosti papriky)tak robime gulocky.Plnenu papriku a gulocky skladame do hrnca alebo takej sirsej misy(tak som to mala ja)

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Papriky zalejeme paradajkovou stavou,vodou a dodame bobkovy list ,cele cierne korenie ,sol a cukor

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poklopime pokrievkou a varime na miernom ohni 40 minut.Ked uz to mame nalozene na taniery ak niekto ma radi moze si to zaliat jogurtom a taktiez si k papanicku pripravit cerstvy zeleny salat.My to jedavame iba s chlebom.Dobru chut!

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

amelie
U nás sa robila inak, ale stojí za to vyskúšať niečo nové. Najmä ak som to už dávno nejedla:-) Ukladám, tvoja paprika je naozaj zaujímavá, @libuska :-)))
motyka
pekný a určite dobrý receptík. Stojí za vyskúšanie. Ja robím so smotanou, ale ukladám KK*****.
skillet
Mne sa recept páči, robím podobne, len s drobnými úpravami. Papriku používam slovenskú, omáčka potom lepšie vonia. Pekný recept.
ewag
Zaujímavé, ja robím plnenú papriku inakšie.
terinka55
robím ináč, ale aj toto je zaujímavé a môže byť aj chutné
evanaaa
Vidím, úplne iný spôsob varenia plnenej papriky ako je ten klasický ( aj plnka, aj omáčka), možno by som ochutnala aj keď ju variť nebudem.....inak, zaujímavá najmä plnka.
libusa57
No vysledok prekvapil,neochutnala som ten vecer ked som dovarila ale na druhy.Chutovo to nemalo chybu,take sa mi este nestalo ze by som iste jedlo mohla jest 3 dni za sebou.A ked by zvysilo jem aj na strvrty!A po par dnoch som mala chut urobit to znova,no stopla som sa predsa nech mi je vzacne...nie je dobre presitit sa niecoho aj ked si myslim ze o tomto jedle sa to povedat neda!
Kludne si vyskusajte.Mne to polo podozrive ze co uz mlete kutacie moze byt dobre?!Ale ta stiplava klobaska a slaninka dali tomu jedinecny smrnc!
libusa57
skillet ,ja tuna v USA slovensku papriku nemam len Californijsku ;-)...ale je to dobre aj ked mas pravdu ze slovenska je vonavejsia!
Ponukla som papanicko jednemu majstrovy inac Madar,bol mi nieco opravovat,tak ako chlapy jedlo a masite neodmietnu ;-)Ked som mu nalozila namietal ze je to velka porcia(papriky boli fakt vacsie,tak po sedlacky!)No pointa je ze vylizal tanier,aj ked uz mal vraj ze obed za sebou!Nie ze sa chvalim no vyskusajte aj vy!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia