Cibuľová polievka s muškátovým orieškom fotorecept
Foto: remi
Recept pochádza z Anglicka z grófstva Leicestershire. Dostal som sa k nemu kvôli využitiu muškátového orieška keď som začal pred rokmi "pokukávať" po varení... Je Zobraziť celý popisRecept pochádza z Anglicka z grófstva Leicestershire. Dostal som sa k nemu kvôli využitiu muškátového orieška keď som začal pred rokmi "pokukávať" po varení... Je to skvelá polievka na slávnostné chvíle. Najčastejšie pripravujem cez voľné víkendy, keď čakáme návštevu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Keďže túto polievku som skúsil už s mnohými variáciami, je možné syr s modrou plesňou nahradiť nivou. Nedoporučujem Oravskú ani inú slaninu. Anglická dodá polievke s kombináciou s korením nezameniteľnú chuť.
-
2
Do kastróla nalejeme mlieko, pridáme bobkový list, čerstvo postrúhanú 1/4 lyžičky muškátového orieška ( ak nie je čerstvý, tak už postrúhaný), pridáme rozotretý cesnak cez nôž a necháme zovrieť. Keď nám mlieko s prísadami zovrie, odstavíme a necháme 20 min vylúhovať.
-
3
Vo väčšom kastróle roztopíme maslo ( ideálne roztopiť v troche oleja), pridáme cibuľu ( najrájanú na tenké ale veľké plátky, kolieska)a na miernom ohni ju pražíme asi 10 minút. Občas samozrejme premiešame.
-
4
Prisypeme múku, za stáleho miešania pražíme asi ďalšie 2 minúty. Následne precedíme mlieko s vylúhovaným korením a postupne pridávame do spenenej cibule s múkou. Prilejeme vývar, posolíme a okoreníme. Necháme prísť k varu a následne čiastočne odokryté 6-8 minút pomaly varíme.
-
5
Následne dáme z ohňa dolu a dohladka rozmixujeme. Pridáme slaninu na drobno pokrájanú a prilejeme smotanu, a ešte na miernom ohni pomaly prihrievame.
-
6
Podávame posypané na kocky (kolieska) syrom s plesňou. DOBRÚ CHUŤ!
Diskusia k receptu