Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie fotorecept
Foto: tutikompoty
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rozmiešame si 2x250g ricotty spolu s 2 vajíčkami. Takto pripravenú zmes necháme odležať.
-
2
Uvaríme si vodu na cestoviny, osolíme a dáme rigatoni do nej. Varíme ich na aldente, pretože sa ešte dopečú v rúre - aby neboli moc rozvarené :) Takto uvarené cestoviny si precedíme a vložíme naspať do hrnca. Polejeme olivovým olejom a pridáme polovicu nastrúhaného parmezánu. Pomiešame a ukladáme do tortovej formy - nastojáka :)
-
3
Rozmiešanú zmes ricotty a vajec vylejeme na vrch cestovín a náradím, ktoré máte po ruke, sa snažíme vtlačiť plnku aj trocha dovnútra cestovín. Navrch dáme "omáčku" z paradajok, ktoré sme uvarili na panvici a trochu podusili. Boli nakrájané na malé kocočky, trocha osolené a pre chuť aj lyžička cukru.
-
4
Takto pripravený koláč dáme do predhriatej rúry na 200 stupňov na 15 minút.
-
5
Po 15 minútach formu vyberieme, posypeme parmezánom a poukladáme na to na plátky pokrájanú mozzarelu. Dáme dopiecť ešte na 15 minút.
-
6
Po ďalších 15 minútach vyberieme, necháme odstáť, zložíme dole formu a podávame :) Brú chuť :)
Asi by som ho mal inak pomenovať, aby to ľudí prilákalo a pozreli sa :) Čo sa týka ingrediencií samozrejme do talianskej klasiky sa veeeľmi hodi aj čerstva bazalka napr a pre chuť a kto ľúbi štiplavé aj chilli, ja také nemôžem doma robiť, lebo by to nikto nezjedol okrem mňa :) Oregano som dal len na vrch pre ozdobu, nie do omáčky :) Ale fajn postrehy :)
dobre si urobil s tym nazvom a aha, verzia s masom, pre zmenu:
pekné pekné :) to si spravím keď budem viac hladný nabudúce :D