Dusená hruška s medom
Očistenú hrušku rozkrojíme na polovice. Do nádoby nalejeme vodu s červeným vínom. Dochutíme medom, ...
Bláznivá polievka
Polievka na štýl čo chladnička dala. Vznikla čistou improvizáciou a je výborná na opicu a...
Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...
Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.
Prekladané zemiaky s čabajkou
Dávno som túto chutnú klasiku nevarila. Niektorí ju nazývajú aj Francúzske zemiaky, len samotní Francúzi...
Sekaná z pečene
Podľa odozvy na recept „Rýchla pečeň“ usudzujem, že je tu dosť fanúšikov na jedlá z pečene....
Bezlepkové šunkafleky s hráškom
Nemáte čas a potrebujete uvariť rýchly obed a bez lepku? Vyskúšajte náš dnešný recept na bezlepkové šunkafleky s hráškom....
Špenátová polievočka s medvedím cesnakom
Kúpila som si pol kg špenátu a nevedela som čo s ním. Tak som sa inšpirovala...
Odpaľované knedličky ako príloha
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.
Sójovo-škvarková pomazánka
Hľadala som na Vareche. sk niečo zo sóje, ale nie je tu veľa receptov s touto...
Mrkvovo-pomarančový krém
Ak máte radi zaujímavé chute, určite musíte vyskúšať tento mrkvovo-pomarančový krém. Jeho príprava je skutočne...
Plnené kapustné listy
Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...
Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...
Rajčinová polievka s bezlepkovými krutónmi
Rýchla, zasýti a chutí dospelým aj deťom. Dobrá rajčinová polievka je jedlo, ktorému len málokto povie nie....
Hubová krémová polievka
Žemle zvrchu skrojíme, striedku vydlabeme, tak aby ostal asi 1 cm hrubý okraj. Striedku...
Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...
Marhuľový džem
Marhule umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame. V širokom hrnci ich varíme asi 6 minút, ...
Krémová zeleninová polievka (s paradajkami a kyslou smotanou)
Inšpirovala som sa receptom zo švajčiarskej kuchárskej knižôčky, ktorú som dostala kedysi od mojej sestry svetobežníčky,...
Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...
Salted Caramel
Salted Caramel teda v preklade solený karamel je veľmi známa americká omáčka Našla som ju na YouTube...
Cestoviny s bielou kapustou a so zelerom
Tento recept mam od mamky, len som ho trochu pozmenila, pridala som aj zeler, čo ona nezvykla, ale potrebovala som ho použiť....
Vegetariánsky stroganov
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Seitan môžete použiť aj kúpený, ja som si vyrobila vlastný....
Tuniakový šalát
Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My...
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...
Halušky z hokkaido tekvice
Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich...
Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...
Pomerančový krém
Pomeranče vymačkáme, potřebujeme 600 ml pomerančové šťávy. Přidáme cukr, žloutky a Solamyl, vše...