Dulový syr zo šupiek fotorecept
Foto: paul1
Dula je ovocie s liečivými účinkami. Obsahuje 10 % cukru, pektín, kyseliny, triesloviny, silice, vitamín C, draslík, fosfor, horčík, vápnik, meď, železo atď. (Pri výrobe tohto Zobraziť celý popisDula je ovocie s liečivými účinkami. Obsahuje 10 % cukru, pektín, kyseliny, triesloviny, silice, vitamín C, draslík, fosfor, horčík, vápnik, meď, železo atď. (Pri výrobe tohto syra sa využívajú šupky dúl, inak odpad, ktorý vzniká pri výrobe dulového kompótu. Dobre vyzreté dule majú žltú farbu a jemnú vôňu. Po natrhaní necháme dule ešte niekoľko dní dozrieť, aby získali farbu a vôňu.)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dule umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót.
-
2
Šupky použijeme na výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou do výšky cca 2 cm, pridáme cukor a kyselinu citrónovú rozpustenú v lyžici vody a varíme pod pokrievkou do zmäknutia. Pridáme škoricu a po vychladnutí rozmixujeme.
-
3
Hmotu rozostrieme na jemne olejom vymastený plech, posypeme posekanými orechami a hrozienkami (uvarenými vo vode), ktoré opatrne vtlačíme do hmoty a necháme oschnúť v teplej rúre alebo na teplom radiátore. Pokrájame na kúsky.
Syr - konzistence syra - dulový syr - pečeňový syr. Běžně používané názvy v gastronomii.
Tiež to nechápem, prečo je v iných jazykoch dokonca aj dulová slanina, alebo dulový chlieb, či dulový rôSOL, keď v ňom vôbec nie je SOĽ, a prečo keď výťah ide hore, prečo nejde potom ešte horšie?