Dulový syr zo šupiek fotorecept

paul1 - bez fotkypaul1, 24. novembra 2017 18:41
Ďalšie recepty »
Dulový syr zo šupiek (fotorecept)Foto: paul1

Dula je ovocie s liečivými účinkami. Obsahuje 10 % cukru, pektín, kyseliny, triesloviny, silice, vitamín C, draslík, fosfor, horčík, vápnik, meď, železo atď. (Pri výrobe tohto syra sa využívajú šupky dúl, inak odpad, ktorý vzniká pri výrobe dulového kompótu. Dobre vyzreté dule majú žltú farbu a jemnú vôňu. Po natrhaní necháme dule ešte niekoľko dní dozrieť, aby získali farbu a vôňu.)

30
porcií
20+60 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
20 dag
50 g
50 g (posekané)
2 g
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Dule umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót.

    Dulový syr zo šupiek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šupky použijeme na výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou do výšky cca 2 cm, pridáme cukor a kyselinu citrónovú rozpustenú v lyžici vody a varíme pod pokrievkou do zmäknutia. Pridáme škoricu a po vychladnutí rozmixujeme.

    Dulový syr zo šupiek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hmotu rozostrieme na jemne olejom vymastený plech, posypeme posekanými orechami a hrozienkami (uvarenými vo vode), ktoré opatrne vtlačíme do hmoty a necháme oschnúť v teplej rúre alebo na teplom radiátore. Pokrájame na kúsky.

    Dulový syr zo šupiek (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist