Foto: mariamka
Recept pochádza opäť z Medzinárodnej kuchárky autorky Juliana A. Fialová a kolektív. Varím ho už zopár rokov a je naozaj univerzálny. Kniha uvádza, že Zobraziť celý popisRecept pochádza opäť z Medzinárodnej kuchárky autorky Juliana A. Fialová a kolektív. Varím ho už zopár rokov a je naozaj univerzálny. Kniha uvádza, že pochádza z Kanady, kto vie :) Možno osloví aj vás.
Postup
-
1
Pripravíme si a nakrájame suroviny. Dávam opäť do pozornosti túto šikovnú pomôcku na krájanie cibule.
-
2
Všetko naládujeme na panvicu - cibuľka, soľ, ocot, cukor, worchester, chilli, MČK, kečup, voda. Alternatívne môžete použiť rajčiny, rajčinový pretlak, potom treba omáčku náležite dochutiť, ja som sa držala receptu :)
-
3
Varíme za občasného miešania hodnú chvíľu (15-20 min.), keď treba, ešte podlejte vodou, ale nech to má stále konzistenciu omáčky, neodporúčam chutnať, lebo je to neskutočne dobré už v tejto fáze.
-
4
Uvarená je, keď zredukuje, cibuľka zmäkne a za varechou sa robí pekná cestička.
-
5
Je doslova univerzálna, sladko-kyslá, korenistá, pikantná. Môžete podávať k varenému mäsku, grilovanej zelenine, trebárs aj na hrianky, alebo takto s cestovinami ako ja dnes. Uvarila som motýliky, po slovensky farfalle, preliala olivovým olejom.
-
6
Pálila trošku viac, než som chcela, ale za to môžu tieto kajenské.. takže s ohňom opatrne :)
-
7
Servírujeme napríklad takto: Cestoviny, balkánsky syr, olivy, korenená omáčka. Dobrú chuť pekelníci :)
@kecemis
@siskam
@marianne
@manya
btw. u nas papricky pekne rastu, uz sa tesim na to peklo..