Rump steak v pivovej marináde

Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 26. januára 2016
Rump steak v pivovej marináde
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (po 250 g)
1 kg
Marináda:
500 ml (ideálne stout)
1 ks na kôru




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny na marinádu, vložíme do nej steaky a necháme ich cez noc v chladničke marinovať.

  2. 2

    Steaky vytiahneme, osušíme a opekáme na rozohriatej panvici s trochou oleja 4 minúty z každej strany. Potom mäso vyberieme a necháme asi 5 minút odpočívať na teplom mieste.

  3. 3

    Očistíme sladké zemiaky a nakrájame ich na hranolčeky. Oblanšírujeme a pripravíme vo fritéze.

Diskusia k receptu

dvorka
Ten steak vyzerá dobre. Ale určite ho kuchár nemarinoval v pol litri tmavých zemiakov :)
annan
Páči sa mi marináda,čo keby som vyskúšala pri priprave jelenieho mäska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia