Syrovo-zemiaková kaša fotorecept

aivil26 - fotkaaivil26, 28. decembra 2010

u nás je toto velmi oblibena príloha , povedala by som ze takéto zemiaky mame častejsie ako klasicke.... treba vyskusat ktorý syr je najlepsi Zobraziť celý popisu nás je toto velmi oblibena príloha , povedala by som ze takéto zemiaky mame častejsie ako klasicke.... treba vyskusat ktorý syr je najlepsi lebo s kazdy su ine... ale ked najdete ten spravny... su fantasticke...

Suroviny





Postup

  1. 1

    zemiaky ošúpeme a uvarime.

    Syrovo-zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kým sa nám zemiaky uvaria nakrájame si syr na kocky. Najlepší je eidam taky co je polotvrdy.... nie makky lebo ten sa potom v kasi moc natahuje( aj ked moja dcera ma rada taky) a ten co je moc tvrdy zas v kasi nezmäkne. Preto je najlepší polotvrdy ten mierne zmakne ale stale je citit ako hrčka syru.

    Syrovo-zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po uvareni zemiakov si z nich urobíme kasu... pridáme mlieko a nakoniec maslo. nakoniec vmiešame na kocky nakrájany syr. Najlepie su zemiaky este teple ale mozu sa jest aj studene ... aj ked nam uz take nikdy nezostanu :))..........

Diskusia k receptu

anina43
ja pridávam do vyšľahanej zemiakovej kaše tavený syr, tiež má výbornú chuť , keď sa poleje rozpraženou cibuľkou na olejo-masle, netreba k nej nič, len zákvas, no skúsim aj tvoju verziu receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia