Zeleninová cesnačka

jody - fotkajody, 14. marca 2010 17:12
Ďalšie recepty »
Zeleninová cesnačkaFoto: jody

Je toľko kombinácií. Táto vznikla upratovaním chladničky. Ale na úžasnosti polievky to nič nemení.

4 - 6
porcie
15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme cestoviny. Vývar z nich odložíme. Na oleji podusíme cibuľku a následne na tenké plátky nakrájanú (alebo nastrúhanú) zeleninu. Pridáme hrsť vločiek, posolíme (kto má radšej, pridá vegetu alebo bujónovú kocku), posypeme petržlenovou vňaťou a zalejeme horúcim vývarom z cestovín. Varíme cca 10 minút.

  2. 2

    Pretlačený cesnak zmiešame s trochou oleja, soli, štipkou vňate a trochou červenej papriky. Do polievky pridáme vo chvíli, keď sme ju už vypli. Servírujeme s uvarenými cestovinami. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist