
Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...

Mušle s chilli džemom a bazalkou
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...

Škoricové osie hniezda bez lepku
Osie hniezda sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. My máme pre vás dnes recept na tie asi najklasickejšie - škoricové s polevou....

Minestrone s kvetovou špičkou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi...

Hríbové knedličky s gorgonzolou
Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na...

Snídaňové kynuté pečivo
Do mísy rozdrobíme droždí nebo nasypeme sušené, přidáme lžičku cukru, 3 lžíce mouky a trochu...

Šalát milovníka olív
Ako názov napovedá, jedná sa o jarný šalát obsahujúci suroviny talianskej kuchyne : olivy, syr,...

Banánový chlebík podľa moderátorky Katky Brychtovej
Dcéra obľúbenej moderátorky má odmalička rada banány aj čokoládu a tieto dve ingrediencie sa v tomto banánovom...

Pochúťka z kukurice
Drobné očistené šúľky kukurice uložíme na misu, osolíme a 24 hodín necháme stáť. Potom ich...

Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky
Pre domácich aj pre hostí. Veľmi chutný a jednoduchý strukovinový šalát určite stojí za vyskúšanie...

Perníkovo-zázvoroví duchovia
Formička je síce anjel, ale po upečení vyzerajú ako duchovia. Ide sem živý zázvor...

Zemiakové placky so syrokrémom
Mám placky veľmi rád. Ale keď som ich piekol, rodina frfľala - " zase placky?"...

Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami
Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda,...

Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...

Slané palacinky Mamcotti
Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Kačka so šunkou
Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

Rybacia polievka
Pre niekoho boj, pre niekoho tekuté zlato, nie každý má rád rybaciu, no u nás je to jedna z obľúbených polievok....

Čokoládové rezy
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do zhustnutia. Pridáme oprané a osušené hrozienka, múku, ...

Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....

Bombašky
Neviem čo by som Vám k tomuto receptu povedala. Asi len popriať šťastie a dobrú chuť....

Pikantné hovädzie s lávou
Je to recept pre oči. Výsledok by mal byť imitáciou sopky z ktorej vyteká červená pikantná...

Zemiakové rezne plnené kelom
Umyté zemiaky uvaríme, ošúpeme popučíme, pridáme múku soľ vajce a spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na osem...

Chrumkavé pralinky
Čokoládu necháme rozpustiť vodnom kúpeli a dochutíme ju vanilkou. Keksy nalámeme na malé kúsky, orechy...

Zbojnícky šalát
Je to recept pravdepodobne ten naozaj pravý, na šalát, ktorý má rôzne názvy ako Rumcajs, Rumpeľ a Zbojnícky....

Mriežkované palacinky s jablkami
Ak je chuť na niečo sladké a súčasne ovocné, toto je dobrý nápad... cesta je tam...

Išelské koláčiky (kolieska)
Za tieto úžasné kolieska vám ručím. Celá rodina si prsty oblizovala, odporúčam robiť hneď z dvojitej dávky, lebo zmiznú len taký fukot....

Vaječné karbonátky
Na panvici speníme na oleji PL hladkej múky, prilejeme polovicu mlieka, zamiešame, dolejeme zvyšok...