Teľací rezeň s baklažánom

zsibrita - fotkazsibrita, 21. októbra 2010

Culina Mediterranea III.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
6 pol. lyzice
4 ks
125 ml
4 platky
2  pol. lyzice
8 listkov
4 platky




Postup

  1. 1

    Baklazan umyjeme, ocistime, pozdlzne narezeme na platky, ugrilujeme na 4 pol. lyziciach olivoveho oleja.

  2. 2

    Na zbyku oleja oprazime telacie rezne ( z oboch stran asi 2 minuty), oblejeme bielym vinom, osolime, okorenime a dusime asi 4 minuty. Ulozime do ohnovzdornej misy.

  3. 3

    Na telacie rezne rozlozime platky sunky, polejeme paradajkovou stavou, posypeme posekanou bazalkou. Oblozime baklazanom a nakoniec pecorinom. Pecieme v peci asi 4 minuty pri teplote 200°C. Prelozime na tanier, zalejeme paradajkovou stavou a posypeme bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia