Kari cheesecake fotorecept

passco - fotkapassco, 19. júla 2013
Kari cheesecake (fotorecept)
Foto: passco

Medzi môj najoblubenejši zákusok patrí rozhodne cheesecake. Kedže som milovníkom jedál z východu a celkovo netradičných jedál, rozhodol som sa vytvoriť jednu odvážnu kombináciu.

8
porcií
30 minút
príprava
140 minút
na 150 °C

Suroviny

2 bal.
200 g
100 g
150 ml
500 g
2 ČL
150 g
2 ks
1/2 konzervy
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozomelieme si Bebe sušienky, ktoré vložíme do misky a zalejeme roztopeným maslom a šťavou zo 100 g zázvoru (Ja som mal trošku suchší zázvor takže môže byť aj menej) následne rukou poriadne premiešame aby sa všetky ingrediencie rozmiešali a spojili.

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na maslom vymastený plech (ten menší tuším 26cm) vysypeme korpus z bebe keksov, rovnomerne s ním vyložíme dno a aj boky, ktoré by mali byť o cca 1,5 cm vyššie. Potom korpus popritláčame lyžicou.

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Korpus dáme zapiecť pri teplote 180 °C po dobu 10 minút. Potom ho vytiahneme a necháme vychladnúť.

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kokosové mlieko, mascarpone, kari a 100 g cukru dáme do nádoby. POZOR! Píšem v recepte 2 lyžičky kari ale je to dosť aromatické a pre citlivejšie jazýčky odporúčam menšiu dávku cca 1 čajovú lyžičku!

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Celú zmes miešame mixérom niekoľko minút, tak aby vznikla krémová hmota.

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    žĺtka s cukrom(50g) vymiešame do peny a opatrne vmiešame do kari krému. Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli, ale nie úplne do tuha tak na 70%(Pretože pri uplne tuhom snehu vznikajú hrudky a je s tým viac práce) a zľahka vmiešame do krému.

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ananás nakrájame na tenké pásiky. Stačí polovica z konzervy. Potom ho vysypeme do krému a ešte raz krém aj s ananásom zľahka premiešame.

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotový krém vylejeme na predpečený korpus.

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Celú túto zmes dáme do rúry piecť pri teplote 150 °C po dobu približne 80 minút. Pozor vyššia teplota už o 10 °C spôsobuje, že koláč sa neupečie ale skôr zhorí za tých 80 minút! Po dobu pečenia rúru neotvárajte( Ja som tak samozrejme urobil :) ) Po dokončení pečenia vypnite rúru a pootvorte dvierka na rúre o cca 2 cm a nechajte ešte hodinu relaxovať. Potom koláč vyberte, nechajte vychladnúť a dajte na min. 6 hodín do chladničky. Prajem dobrú chuť

    Kari cheesecake (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babav
To je naozaj odvazna kombinacia....hlavne je , ze ti chutilo!