
Bezlepkové jablkové cookies s mliečnou polevou
Jabĺk sa veru prejesť nevieme. A už vôbec si nevieme bez nich predstaviť jesenné pečenie....

Mušle s chilli džemom a bazalkou
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...

Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta
Kysnuté pečivo v tvare roztomilých zajačikov vám rozveselí každé ráno počas sviatkov.

Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.

Chlebová tehla
Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum...

Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou
Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.

Plnený baklažán
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme 10 minút odstáť. Potom plátky osušíme, obalíme...

Lahodná vanilková omáčka
Pre maškrtníkov, ktorí obľubujú lievance, vafle či dukátové buchtičky, je táto omáčka nenahraditeľná...

Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

Kuriatka zavárané naslano
Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď...

Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

Mliečna polievka s cibuľou
Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla....

Vábivé kokosové prstienky
100 g nastrúhaného kokosu za stáleho miešania opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Práškový...

Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....

Paprika plnená ryžou a kuriatkami
Umytú a očistenú papriku naplníme plnkou z dusenej ryže, rajčinového pretlaku, na cibuľke orestovaných kuriatok,...

Orieškové šištičky
Prišla mi knižočka od Dr. Oetkera už na vianočné pečenie, tak som hned jedno pečivo...

Kuracia kokosová polievka
Do rozohriateho woku nalejeme trochu oleja. Pridáme karí pastu a na rezančeky nakrájanú papriku. Chvíľu...

Zapekaná kačica
Očistenú kačicu osolíme. Dáme ju na rozohriatu masť a zo všetkých strán opečieme. V hrnci...

Hruškovo-brusnicový koláč s posýpkou
Hrušky, brusnice, oriešky, to všetko obsahuje náš vynikajúci koláč s chrumkavou posýpkou. Upečený...

Lovecký šalát
Tento recept som vyskúšala dávnejšie je dobrý a v mojej rodine obľúbený. Skúste aj vy.

„Kokošky“ - šúľance
Tento recept som sa naučila od mojej babky ktorá mi ho poradila na popolcovú stredu.

Kuracie rezne s mandľami
Mäso trochu naklepeme, narežeme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na plátky, opečieme s mandľovými lupienkami...

Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...

Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

Môj prvý chlebík
Pri robení chlebíka som sa inšpirovala Margaretka28... recept som trošičku pozmenila, aby som nebola úplný...

Paprikovo– paradajkové zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...

Zverinový hrniec
Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,...

Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...

Orieškové hrudky
Tento recept som našla pred pár rokmi v jednom českom časopise a keďže bolo pred Vianocami, ...

Segedinské bravčové kotlety.
hľadal som recept na sikulké bravčové rebierko a našiel som tento ktorý občas robievala moja neb. mamka....

Zelerový šalát „zazi“
Zeler zlejeme a mierne vytlačíme zvyšný nálev, nakrájame na rezance. Mrkvu a uhorku očistíme a...