Orechové kolieska
Orechové kolieska

Orechovo-škoricové kolieska

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 21. decembra 2020
Orechovo-škoricové kolieska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 ks
porcií
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
110 g
150 g
1 PL
1 ČL
Plnka:
200 g mleté
50 g
150 ml
20 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cesto vymiešame všetky ingrediencie a necháme ho v chladničke hodinu až dve odpočívať.

  2. 2

    Medzitým pripravíme orechovú plnku. Všetky ingrediencie dáme do menšieho hrnca a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, navrch natrieme vychladnutú plnku a zrolujeme ako roládu. Takto pripravenú roládu necháme aspoň 2 hodiny chladnúť, aby sa lepšie krájala. Potom ju nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch cca 18 minút.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre