Orechovo-škoricové kolieska
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 21. decembra 2020
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 21. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 ks
porcií
porcií
18 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
110 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
200 g mleté |
|
50 g |
|
150 ml |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na cesto vymiešame všetky ingrediencie a necháme ho v chladničke hodinu až dve odpočívať.
- 2
Medzitým pripravíme orechovú plnku. Všetky ingrediencie dáme do menšieho hrnca a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- 3
Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, navrch natrieme vychladnutú plnku a zrolujeme ako roládu. Takto pripravenú roládu necháme aspoň 2 hodiny chladnúť, aby sa lepšie krájala. Potom ju nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch cca 18 minút.
Tiež orechové kolieska:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu