Recept je určený pre lenivcov a totálnych amatérov. Ideálny aj na krídielka. Rýchla príprava, minimálna náročnosť. Kategória: "Sám doma"!
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kurča rozporcujeme na 4 - 6 častí. Osolíme, okoreníme, prelejeme hotovou marinádou "Medová pikantná" (Mikado, ale určite sú aj iné), premiešame. Necháme marinovať, aspoň kým si neumyjeme ruky a rúra sa nezohreje na požadovanú teplotu. Otvoríme si fľašu vína.
- 2
Pekáč s roštom naplníme vodou, na rošt porozkladáme kúsky kurčaťa. Vložíme do vyhriatej rúry, počas pečena 1-3x otočíme, popíjame vínko. Počas posledného obracania môžeme na rošt pridať jablká.
- 3
Podávame bez príboru s miskou teplej vody, pre náročných s plátkom citróna. Pozor, neslúži na pitie!! Na to máme vínko. Ako príloha je vhodné čokoľvek, načo máte chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Biele som v pivnici nemal /uprednostnujem cervene vina aj masa/ a zapijat bourbonom mi prislo uz "prisilne"....
Myslim *cenove skupiny.
Mohol by som ti dat stovky rad, skusim 4:
- ochutnaj VZDY vsetko nove, nepoznane
- zaklad varenia su suroviny. Ak nemas, experimentuj
- najlepsi gulas urobi partia chlapov bez zien
- vsetky druhy chuti jedal zafixuje mozog iba raz. Ostatne su len kopie
A pomalY.... Mas cas..... ;-)
Recepty z Varechy ma inspiruju. Ale aj tak si to urobim po SVOJOM!! ;-D
Takze, evusik, este raz: Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.... ;-D