Pikantné medové kurča pre lenivcov

marauder - fotkamarauder, 3. septembra 2011

Recept je určený pre lenivcov a totálnych amatérov. Ideálny aj na krídielka. Rýchla príprava, minimálna náročnosť. Kategória: "Sám doma"!

4-6
porcie
5 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 čj
 bo
1 balenie
1 fl




Postup

  1. 1

    Kurča rozporcujeme na 4 - 6 častí. Osolíme, okoreníme, prelejeme hotovou marinádou "Medová pikantná" (Mikado, ale určite sú aj iné), premiešame. Necháme marinovať, aspoň kým si neumyjeme ruky a rúra sa nezohreje na požadovanú teplotu. Otvoríme si fľašu vína.

  2. 2

    Pekáč s roštom naplníme vodou, na rošt porozkladáme kúsky kurčaťa. Vložíme do vyhriatej rúry, počas pečena 1-3x otočíme, popíjame vínko. Počas posledného obracania môžeme na rošt pridať jablká.

  3. 3

    Podávame bez príboru s miskou teplej vody, pre náročných s plátkom citróna. Pozor, neslúži na pitie!! Na to máme vínko. Ako príloha je vhodné čokoľvek, načo máte chuť.

Diskusia k receptu

sovka62
Uhm, nemá to chybu, akurát by som k nemu volila Sauvignon Blanc. Ale aj ten červený sa dá vypiť, hoci by aj kurča nebolo, keď si už sám doma.
marauder
;-D Viem....cervene ku kuracine.....Ale chute sa kombinuju aj podla farieb. Nic by sa nestalo, keby sa pri obracani polialo cervenym, ci konakom, brandy....Keby som marinoval bravcove rebra, tak si otvorim Jack Daniels.... Ale to uz je recept pre profikov!
afataga
no daj ten na rebra, mam rada take chlapske varenie
boxik
Iba na doplnenie ,pretože určite aj autor myslel Cabernet savignon červený ,že existuje ai Cabernet savignon biely ,ktorý vyrába napríklad slovenský špičkový vinár Juraj Zápražný.Mimochodom je vynikajúci.
sovka62
@boxik a kde sa po také vínko možno dostať? Sauvignony sú moja srdcová záležitosť, milujem tú chuť a je jedno či v bielom či červenom, dokonca mám veľmi rada Alibernet, kde je tá chuť naozaj koncentrovaná. Kedysi som ho zháňala horko ťažko, používal sa len do červených zmesí, ale konečne je docenený a fľaškuje sa, aj keď musím priznať, že kvalita býva rôzna.
marauder
Samozrejme, ze cerveny CS! Ved preto je to recept pre lenivcov ;-D
Biele som v pivnici nemal /uprednostnujem cervene vina aj masa/ a zapijat bourbonom mi prislo uz "prisilne"....
altyn
@marauder , neviem prečo, ale ako som si prečítal tvoj profil a aj recept, tak som začal čítať doslova a do písmena P O M A L I. A čo je horšie, tuším mi aj pomalšie myslelo... Ale nijak mi to nevadilo. Recept sa mi páči a aj keď nie som, (viac-menej) lenivec, občas rád leňoším a tak to určite vyskúšam. :-)))
marauder
@altyn : v tvojom veku som mal navarene vsade, kam som dosiel, takze som to neriesil. ;-D Varit som zacal v 1990, ked som bol s dietatom na materskej. Odvtedy som bol milionar, socka, jedol od od: - 5, az po +6.
Myslim *cenove skupiny.
Mohol by som ti dat stovky rad, skusim 4:
- ochutnaj VZDY vsetko nove, nepoznane
- zaklad varenia su suroviny. Ak nemas, experimentuj
- najlepsi gulas urobi partia chlapov bez zien
- vsetky druhy chuti jedal zafixuje mozog iba raz. Ostatne su len kopie
A pomalY.... Mas cas..... ;-)
evusik
milý @marauder chodím už pár dní okolo tvojho receptu a kvári ma dilema, reagovať? nereagovať? no nakoniec ako vidíš som neodolala a píšem.... po preštudovaní tvojho receptu z kategórie chlap varí s použitím kupovaných omáčok a dobrého vína :-)))) ma máta otázka: Prečo si ty vlastne sprdol môj recept ????? no vlastne teraz je to už jedno :-))))
marauder
@evusik : sprdol a pochvalil som par receptov. Netusim, cim som prave teba "sprdol"...:-o Na komentare mam asi 5 dovodov, asi si zapadla do jedneho z nich.... :-( Ja som na VARECHU nenahodil recept, iba navod!
Recepty z Varechy ma inspiruju. Ale aj tak si to urobim po SVOJOM!! ;-D
marauder
@evusik : verejne a hlboko sa ospravedlnujem tebe, aj celej "Varechackej" komunite!!!! :-((( Sedlo predbehlo kona! Recept beriem ako original, nie ako znasilnenie bolonskych spagiet. Btw, spagety, tie trapne cestoviny z hypermarketov, robim ako prilohu ku kurcatam s omackami..... A mlete maso je veeeelmi vdacna surovina! Osobne davam pomer B/H 60:40, 70:30. Momentalne riesim, co s cviklou, odhadujem to na par desiatok kg, mam aj par kg chrenu....
Takze, evusik, este raz: Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.... ;-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia