Marmeláda z pečených jabĺk
Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov, nakrájame na malé kocky, premiešame so šťavou z polovice citróna a mandľovými lupienkami. Vložíme na hlboký plech a pečieme pol hodinu pri 200 °C. Lupienky sa môžu prípadne predtým opiecť nasucho na panvici. Hrozienka vopred na noc namočíme v rume alebo v Amarette likéri (mandľový likér).
- 2
Keď sú upečené, preložíme túto masu do hrnca, pridáme cukor (niekto ho zvykne karamelizovať ak nepoužije želírovací), jablkovú šťavu, šťavu z druhej polovice citróna, škoricu, hrozienka namočené v rume. Všetko povaríme asi 5 minút, dáme do pohárov a sterilizujeme. Je podstatné, aby v marmeláde zostali kocky jabĺk. Možno by nebolo na škodu pridať viac škorice a vyliať tam aj ten rum.
Tiež marmeláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Jjanosik - a k čomu alebo na čo používaš bežne marmelády a lekváre? Asi aj túto podobne.....na všetko.
napr. na sladke pecivo s maslom, alebo palacinky