Jablková marmeláda
Jablková marmeláda

Marmeláda z pečených jabĺk

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 14. januára 2018

Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).

Suroviny

2 kg kyslé
1 ks
50 g
3 dcl
1 bal
1/4 KL
50 g
1 dcl
500 g




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov, nakrájame na malé kocky, premiešame so šťavou z polovice citróna a mandľovými lupienkami. Vložíme na hlboký plech a pečieme pol hodinu pri 200 °C. Lupienky sa môžu prípadne predtým opiecť nasucho na panvici. Hrozienka vopred na noc namočíme v rume alebo v Amarette likéri (mandľový likér).

  2. 2

    Keď sú upečené, preložíme túto masu do hrnca, pridáme cukor (niekto ho zvykne karamelizovať ak nepoužije želírovací), jablkovú šťavu, šťavu z druhej polovice citróna, škoricu, hrozienka namočené v rume. Všetko povaríme asi 5 minút, dáme do pohárov a sterilizujeme. Je podstatné, aby v marmeláde zostali kocky jabĺk. Možno by nebolo na škodu pridať viac škorice a vyliať tam aj ten rum.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nezvyklá síce, ale preto aj zaujímavá a iste dobrá, páči sa mi.
@Jjanosik - a k čomu alebo na čo používaš bežne marmelády a lekváre? Asi aj túto podobne.....na všetko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia