Foto: katkaszaboova
Náš Paťko bude mať o chvíľu pol roka, je čas, aby sa popri mliečku začal zoznamovať aj s jedlami iného druhu.Tak mu každý deň Zobraziť celý popisNáš Paťko bude mať o chvíľu pol roka, je čas, aby sa popri mliečku začal zoznamovať aj s jedlami iného druhu.Tak mu každý deň pripravujem nové pochúťky. Tu je jedna zeleninová kašička.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hneď na úvod sa musím pochváliť, že zeleninka je z našej vlastnej úrody - z maminej záhradky :-) A teraz k príprave: všetku zeleninu ošúpeme a opláchneme. Pokrájame na malé kúsky. Do dojčenskej vody dáme variť najprv mrkvu. Ak trošku zmäkne, pridáme zemiaky a cuketu. (s mrkvou opatrne, radšej menej ako viac, lebo zapeká!)
-
2
Zásadne nesolíme, ani nekoreníme! Zelenina sa rýchlo uvarí, zbytočne nerozvárame, aby sa zachovalo čo najviac vitamínov. Ešte za horúca rozmixujeme ponorným mixérom.
-
3
Papkáčom-začiatočníkom ponúkame nové druhy zeleniny a ovocia postupne, s 2-3 dňovým odstupom, aby sme v prípade alergických reakcií vedeli odhaliť vinníka :-) Postupne môžeme pridať aj iné zeleniny (kaleráb, brokolicu,...), a po asi 3 týždňoch pridáme aj kúsoček hydinového mäsa (neskôr aj hovädzieho). S ovocím postupujeme tak isto. Väčšinou deťom chutí viac ako zelenina s mäsom, aspoň môjmu synčekovi :-). Možno moje rady a skúsenosti pomôžu niektorým maminkám pri zavádzaní nových jedál do jedálnička ich drobcov, ak áno, moja snaha nebola zbytočná. Deťom prajem dobrú chuť, a mamičkám veľa trpezlivosti! :-)
a tými chuťami treba dávať dieťaťu, čo ľúbi, pretože chuťovú bunky sa vyvíjajú postupne vekom, a darmo dieťa nútime jesť čo nemá rado, len mu to znechutíme. Jeho čas príde:)!
zaujímavé články:
m.sme.sk/?sek=domac&rub=&cl=5934401...
www.zdravie.sk/sz/content/675-45016/chute-su-rozne-ako...