Studená hovädzia polievka s rajčiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

1500 g
1 šálka
1000 ml




Postup

  1. 1

    Odmastený vývar z mäsa precedíme cez to najmenšie sitko a odložíme do chladu.

  2. 2

    Olúpané rajčiaky, z ktorých sme odstránili semienka a vodu, rozkrojíme na polovice a necháme ich odkvapkať na silonovom site prerezanou plochou dole. Tieto rajčiaky potom pokrájame nadrobno, rozmixujeme, okoreníme, osolíme a pridáme smotanu na šľahanie, premiešame a dáme do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Keď zmes stuhne, tak z nej naberačkou vytvoríme 4 bochníky. Každý bochník položíme na osobitný tanier a okolo nalejeme vývar z mäsa. Na vrchy bochníkov, ktoré vyčnievajú z polievky, nasypeme nasekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia