Milánske teľacie kolienko so šafranovým rizotom
			   Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
		   
		   šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
24 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Teľacie mäso, mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak nakrájame, pridáme rozmarín, tymian a celé čierne korenie a zalejeme červeným vínom. Necháme 24 hodín marinovať.
- 2
 Po 24 hodinách dáme piecť na 180 °C približne 90 minút.
- 3
 Na oleji orestujeme šalotku, pridáme ryžu, šafran a za stáleho miešania postupne podlievame bielym vínom. Tesne pred dokončením pridáme maslo a parmezán. Rizoto má byť krémovité.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu