Tekvica v slaninkovom kroji
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 8. novembra 2011
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 8. novembra 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1,5 cm hrubé plátky. Každý plátok zabalíme do oravskej slaniny. Osolíme hrubozrnnou soľou, okoreníme, pokvapkáme tekvicovým olejom a dáme piecť na 180 0C asi na 10–15 minút.
- 2
Z bielkov, masla, múky a maku vyšľaháme cesto. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 160 0C do zlatista. Po upečení vykrojíme 5 cm široké a 20 cm dlhé pásiky. Horúce cesto obtočíme okolo pohára a necháme stuhnúť.
- 3
Z plnotučného mlieka vyšľaháme hustú penu, ktorú zmiešame s ríbezľovým džemom alebo čerstvými ríbezľami, ktoré predtým trošku roztlačíme. Penou plníme vytvorené krúžky z cesta.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu