Morka na barackovici

Peter Szlovák
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 18. marca 2012
Morka na barackovici
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 ml
400 g (broskýň, ananásu)
4 KL
1-2 KL
1 KL
2-3 strúčiky
1 ks
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame na tenké rezančeky a osolíme. Na horúcom oleji upečieme. Okoreníme a pridáme kompótovú šťavu.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané ovocie a papriku. Posypeme múkou, pomiešame a podlejeme pálenkou.

  3. 3

    Necháme povariť, ochutíme s citrónovou šťavou a kôrou. Podávame s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia