Langoše

recyko - fotkarecyko, 23. januára 2013

Suroviny

800 g
250 g
250 g
1 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Dáme si do misy 80 dkg múky, pridáme kyslu smotanu (kelímok 250g), mlieko (meriame tak, že do kelímku od smotany nalejeme mlieko - toľko ako smotany), vajce, rozdrobíme kvasnice, pridáme drvenú razcu a soľ. Všetko vymiešame a hotové cesto vložíme buď do mikroténového sáčka (musí byť vyliaty olejom, aby sa cesto neprilepilo) alebo do misy ktorá sa da uzavrieť. Pozor!!! - cesto sa zväčší dvojnásobne. Treba voliť väčšiu nádobu alebo väčší sáčok. Necháme odpočívam v chladničke minimálne 2 hodiny. Vysmážame na oleji.

Diskusia k receptu

denyany
výborné! viem, lebo podobné robievam, sú tam len malé rozdiely v množstve múky a mlieka. po vysmažení potieram zmesou cesnaku-pretlačeného s vodou a olejom. je to paráda!
recyko
modrykamen ano vydrží cesto aj dva dni ....
marta23
Cesto asi treba po vybratí zo sáčku rozvaľkať a rozkrájať na kusy pred pečením, však?
kimlo
Langoše sa nevaľkajú ale pekne ručne naťahujú do placky...
rea1
je to vďačné cesto, ja mám recept na 1 kg múky, obvykle ho spravím večer do vajdlinga a vajdling dám v igelitovej taške do chladničky. na druhý deň robím langoše, na ďalší lekvárom plnené buchty a ak náhodou ešte cesto ostane, na ďalší deň spravím koláč s ovocím a drobenkou. to cesto bez ujmy na kvalite vydrží v chladničke 4 - 5 dní, dá sa z neho postupne odoberať a je vhodné aj na slané aj sladké. :-)
viera1
@marta23 cesto si uštipneš a naolejovanými rukami ho roztiahneš do veľkosti panvice.Nepoužívaj múku,tá by akurát znehodnotila olej v ktorom vyprážaš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia