
Falošná sviečková z bravčového mäsa
Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká... výborná:)

Blesková štrúdľa
Úžasný recept na lístkové cesto z môjho rodinného receptára. Štrúdľa sa po upečení vyrovná ručne ťahanej....

Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou
Sme cestovinová rodina, u nás môžu byť cestoviny každý druhý deň a nikdo sa sťažovať nebude....

Cícerové fašírky FALAFEL
Tieto jednohubky sú výbornou maškrtou počas letných dní, keď máme chuť na ľahký obed, keďže niesú...

Zaváraná tekvica na prívarok
v zime sa zíde... a takto zaváraná tekvica vydrží aj dlhšie.

Pravá falošná sviečková na smotane
Môj staručký známy mäsiar mi doniesol v utorok kusisko pravej falošnej sviečkovej z býka z vlastného bio...

Vyprážaný syr bez obaľovania
Máme veľmi radi syrové večere, najmä vyprážaný syr. Večne diskutovanou témou je ako ho pripraviť...

Tatarák z lososa
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový...

Šúľance z tvarohového cesta
od svojho detstva ľúbim túto dobrotu, buď s makom alebo so strúhankou. A kedže ich...

Ťahaná štrúdľa
Pripraviť domácu ťahanú štrúdľu nie je žiadna veda. Nevadí ani potrhané cesto a bude ako od...

Pomaly pečené marinované bravčové pliecko
Mala som krásne bravčové pliecko, husto som ho prešpikovala cesnakom, osolila, preliala olejom, ...

Lyžičkový nálev na uhorky
Keďže je sezóna zavárania, ponúkam jednoduchý a osvedčený nálev na uhorky. Predtým som robievala klasickým...

Jablkový koláč podľa receptu mojej mamy
Pre mňa je tento koláč skutočne výnimočný! Keď ho pečiem, v mysli mám detstvo....

Vanilkové rožky
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme vychladnúť. Potom formujeme na plech malé rohlíčky.

Dezert Tiramisu
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Pridáme práškový cukor. Ručným šľahačom na najvyšších obrátkach vyšľaháme žĺtka...

Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou
Kuraciu pečeň robievam najčastejšie len s cibuľkou a korením na soľou. Tentokrát som si pridala aj...

Liptovské droby
Zemiaky nastrúhame, cibuľu a bravčový bôčik upečieme. Upečený bôčik (alebo škvarky) zomelieme. Pridáme soľ,...

Plnené bravčové rezne
Karé narežeme a naklepeme na väčšie rezne, aby sme ich mohli plniť.

Sladká vianočná kapustnica
Už o 2 týždne sa bude doma variť ... hmmm ... už cítim...

Zemiakové pagáče - rodinné
Tieto pagáče sa robia v našej rodine už viac ako 40 rokov, recept mám od...

Zemiaková baba
Výborná voňavá zemiaková baba. No u nás sa hneď zje, pretože je naozaj chutná.

Vyprážané šampiňóny
Keď sa manžel vráti z nákupu s rozžiarenými očami a balíčkom šampiňónov v ruke, je jasné,...

Koláč s tvarohovou plnkou
Tento jednoduchý koláč zvládnu aj začiatočníčky. Chutí ako dospelým, tak aj deťom.

Francúzske zemiaky
Asi každý máme ten svoj rodinný recept na pravé slovenské francúzke zemiaky. Takto ich má najradšej...

Talianske kuracie rizoto
Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať...

Buchty ako obláčik
Vyskúšala som upiecť lekvárové buchty z kysnutého cesta so zabáraným základom a cesto sa podarilo jemné, ...

Bravčové kocky na rasci
Dnes som potrebovala jednoduchý, rýchly a chutný obed. Zvolila som bravčové kocky na rasci, ...

Rožková žemľovka s jablkami
Z rožkov, žemlí, vianočky, použime to, čo zostalo z predošlého dňa.