Jolikine suprové zemiakové pagáče
Tieto kysnuté zemiakové pagáče bez prekladania sú u nás veľmi obľúbené....
Amaretti
Amaretti sú talianské makrónky, niekto ich rád mäkkučké, niekto tvrdšie. Je to jednoduché cesto...
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy boli odjakživa súčasťou Veľkej noci v našej rodine, piekli a stále ich pečú obe...
SAČ - bravčová krkovička po bulharsky na Slovensku
Niekoľko rokov po sebe sme boli v Bulharsku a vždy sme sa tešili na toto jedlo...
Panenka na hubách s jablkami
Na panvici si roztopíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu, šampiňóny a jablká. Zalejeme...
Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...
Jablkovo-vanilkový koláč
Fajnový šťavnatý koláč dvoch chutí - jabĺk a vanilkového pudingu....
Staročeský medovník
Na Vianoce som dostala Ottovu kuchárku "Sladké pečení", tak nevyskúšaj niečo :) Recept som si mierne upravila...
Tavče Gravče
Tavče Gravče je národné jedlo Macedónska. Je veľmi obľúbené a rozšírené na celom Balkáne. Je...
Úliky ( fotorecept )
Je veľa receptov podobných tomuto, ja keď ho robím, vždy si spomeniem na moju krstnú...
Levočská špecialita
Očistíme si cibuľu, nakrájame na kocky a speníme na oleji, pridáme kapustu a chvíľku podusíme....
Patizónové placky
Patizón aj zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Ešte pred strúhaním zbavíme patizón jadrovníka.
Karfiolová polievka so zeleninou
Veľmi lahodná polievka. Máme ju radi. Robíme ju tak často, ako sa dostaneme ku kvalitnénu karfiolu....
Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi
Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s domácimi...
Bjaľoš bryndzový
Tento recept je na prípravu bryndzového koláča našich predkov, ktorý patrí aj k pokladom regiónu Turiec....
Vianočné pečivo
Chcem sa poďakovať Vareche a teda vsetkym ktorí sem prispievajú, vďaka Vám sa mi podarili tie...
Kura na cigánsky spôsob
Tento recept mám z relácie Chuťovky z roku 2001, kde ho pripravovala Jana Kocianová. Keď...
Prekladané zemiaky trochu inak
Každý máme ten svoj spôsob na prekladané zemiaky. Toto je ten môj, bez predvarenia zemiakov a bez väčšej námahy...
Andor koláč
Tento koláčik je v našej rodine veľmi obľúbený. Získali sme ho od otcovho brata Andreja, ktorého sme nevolali inak ako ujo Andor....
Vichyssoise - francúzska pórová polievka (foterecept)
Recept je z knihy aj o francúzskej kuchyni a je svetová:-) Krk ale na to nedám,...
Lososové placky podľa Jamieho
Lososa najcastejsie robim v panvici, na uplne jednoduchy sposob, len trosku soli, korenia......
Alex pizza z pezze :)
Alex pizza sa postupne vyvíja od času postavenia pece s menom Alex- pec postavil otec a slúži...
Mešťanská mačanka zos šmetanku
Už dávno som si nepochutnal na tejto originálnej „vichodňarskej“ delikatese. Podobne, ako s guľášmi a...
Obrátené kuracie rezne so šampiňónmi
Original je tento recept z bravčových rezňov, ale ja ho robím z kuracích prs a...
Morčacie prsia na ananáse a karí
Keďže je morčacie mäso medzi najzdravšími rozhodla som sa to využiť ... Prečo robiť pečené, ...
Cestíčka
Na tomto recepte je najlepšie to, že je veľmi jednoduchý, lacný a chutný. Väčšinou...
Medailónky z diviny s viedenskou knedľou a omáčkou zo záhradnej zmesi
vykombinovany recept
Pirohy so slivkovým lekvárom posypané škoricovou strúhankou
Toto je môj prvý pridaný recept na Varecha jednoduchý no u mňa obľúbený hlavne keď už je...
Piškótová slaná roláda s modrým syrom a čerstvými bylinkami
Pôvodný recept je uverejnený v kalendári 2012 Dr. Oetker_a „Pečieme s láskou“ ! A ja milujem...