Bravčové po bulharsky

matus113 - fotkamatus113, 13. novembra 2009
Bravčové po bulharsky
Foto: Matus113

Medzinárodná kuchyňa, alebo klasika z čias minulých....

4
porcie
80 minút
príprava
50 - 60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
0,3 L

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Naklepeme bravčové rezne okoreníme a posolíme.

  2. 2

    Vložíme do zapekacej misy, zalejeme lečom, šľahačkou, dolejeme 2 -3 dcl mlieka.

  3. 3

    Misu prikryjeme alobalom a dáme do pred vyhriatej trúby na 180 stupňov piecť 45 min až 1 hod.

Diskusia k receptu

Vymazať
jarco
Asi je to dobrá bašta. Ja si také z čias minulých nepamätám, a to som školských a závodných jedálni za Husáka pochodil dosť. Každoádne klobúk dolu za odvahu nazývať bulharským recept, v ktorom je mäso spolu so smotanou a mliekom :-)
Vymazať
babidka
a este k tomu leco ...take nieco :-)))))
ale ked to niekomu chuti , tak preco nie . len nad takou kombinaciou by nasa "adoptovana" bulharska babka Dimitrijka asi pokrutila hlavou .
Vymazať
celka
Uvařím v neděli. To lečo je sterilované nebo zvlášť připravené ?
Vymazať
evanaaa
Tento recept poznám, neviem, či jepresne tento ale tiež sa dáva lečo na rezne zapiecť. S tou smotanou si už nepamätám.
Vymazať
evanaaa
Celka, ak máš čas, lečo si sprav sama, iste bude lepšie ako kúpené, ale môžeš dať aj také, v pohári.
Vymazať
evanaaa
Aha, a ešte sa to posypalo strúhaným syrom. Len neviem, načo to mlieko, tá smotana tam podľa mňa úplne stačí, a ak je jej málo, tak dám dve. A le je toMatusov recept,tak ako jemu chutí, nemyslím to zle.
Vymazať
zdezda
Vynikajúce a voňavé jedlo, ja už som robila podobne, naspodok som dala ešte natenko nakrájané surové zemiaky :-)
Vymazať
silvia68
Trochu som to vylepšila podľa rád diskutujúcich, na spodok plechu predvarené zemiaky nakrájané na plátky, na to opečené a okorenené mäso, lečo, domácu smotanu a ku koncu pečenia postrúhaný tvrdý syr, pochúťka.
Vymazať
brut
Matúš, vidíš,vidíš, tie ženy si spravili z tvojho rceptu trhací kalendár. Alebo si to pletú s inými jedlami, ktoré sa na Vareche už objavili?
Vymazať
babanka
Ja by som to nazvala - prírodné pečené bravčové mäso- ale bez smotánky a mlieka.Inak tvoj recept nemusí byť zlý,avšak,ako komu chutí.Však i my vymýšľame všeličo ako sa hovorí ľudovo - otca s materou som vyrila - a vždy to každému chutí.Vymýšľajme !!!!
Vymazať
grandma
No tie jeho recepty sú také zvláštne, kadečo tam pridáva a vymýšľa. Podľa mňa nič moc. A tie názvy..........