Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami fotorecept
Foto: pusta
Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme ho už práve rok. Napadlo ma použiť cherry paradajky Zobraziť celý popisMali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme ho už práve rok. Napadlo ma použiť cherry paradajky a dobre som spravila, lebo ražniči bolo ešte chutnejšie. Robievam k ražniči obyčajne pečené zemiaky, ale ryža s tou výbornou šťavičkou je vynikajúca.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Večer som pokrájala bravčové pliecko na kocky.
-
2
V mise som zmiešala soľ, drvenú rascu,čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, horčicu a olej na hladkú zmes.
-
3
Do tejto marinády som naložila kocky mäska, dobre premiešala, aby sa obalil každý kúsok a odložila som ho na noc do chladničky. Ráno som ho vybrala a do obeda som zmes ešte niekoľkokrát spolu premiešala.
-
4
Cibuľu som pokrájala na kolieska, slaninku a papriku na štvorce a nachystala som cherry paradajky.
-
5
Na kovové ihlice na špízy som napichovala tak, že som začala a končila cherry paradajkou, pričom som striedala v poradí za sebou paradajka - slaninka - mäsko - cibuľa - paprika. Na jeden špíz som dala 4 kúsky mäska a paradajky na oboch koncoch zabránia, aby sa suroviny zosunuli dole. Podliala som trochou vody a pridala som aj zvyšok marinády.
-
6
Vložila som do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 45 minút.
-
7
Podávala som s dusenou ryžou, podliate chutnou vypečenou šťavičkou.
Diskusia k receptu