Recept na višňovo-makovú alebo višňovo-orechovú štrúdľu. Zdedený po babičke a tak je jasné, že je najlepší na svete :)
príprava
Foto: petulda
Postup
-
1
Pomelieme si mak aj orechy.
-
2
To isté zopakujeme aj pri piškótoch.
-
3
Lískové cesto si rozdelíme na 2 polovice. Prvú polovičku cesta si rozvaľkáme na pomúčenej doske.
-
4
Na cesto si rozložíme polovicu višňového kompótu. V prípade makovej štrúdle višne posypeme makom.
-
5
Ďalej posypeme polovicou piškótovej drte, prípadne aj strúhankou, 1 vanilkovým a cca polovicou množstva práškového cukru.
-
6
Cesto zrolujeme a opatrne premiestnime na plech s papierom na pečenie. Druhú polovicu cesta opäť rozvaľkáme, rozložíme naň druhú polovicu kompótu a zasypeme mletými orechami.
-
7
Opäť posypeme strúhankou, piškótami, vanilkovým aj práškovým cukrom, zrolujeme a premiestnime na plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
-
8
Obe štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pekne dohneda :) Po upečení necháme trošku vychladnúť. Servírujeme nakrájanú na hrubšie kúsky, posypanú práškovým cukrom :) Dobrú chuť!
Diskusia k receptu