Foto: rein
milujem omáčky
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky a oleja si urobíme zápražku,pridáme vodu,smotanu,chren a ochutíme podľa seba.
-
2
V druhom hrnci si uvaríme jazyky,ktoré olúpeme a pokrájame na kúsky.Podávame s knedľou.
Jazyk som naposledy jedla ..... ešte za totáča. U nás vnútornosti okrem brazílskych kuracích pečienok ani nevidím. Srdce, pajšle, držky, ľadvinky, mozoček som roky nevidela. Tá chrenovica je ako moja vlastná, treba si pri strúhaní chrenu aj poplakať aby bola liečivá. Je to proste dobrotka @Rein osvedčená rokmi a vďaka za pripomenutie.
hubata bude sedieť za vrch stolom
No @rein môžeš si to na mne pocvičiť!
Ešte som nerobila chrenovú omáčku, lebo raz, ako dieťa som ju jedla v družiné a - bééééé, nechutila mi, ale ktorému 7-8 ročnému by chutila? A teraz som ju nemala možnosť ochutnať, tak neviem...