Bravčový jazyk s chrenovou omáčkou

rein - fotkarein, 4. februára 2012
Bravčový jazyk s chrenovou omáčkou
Foto: rein

milujem omáčky

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
200 ml
2 KL strúhaný




Postup

  1. 1

    Z múky a oleja si urobíme zápražku,pridáme vodu,smotanu,chren a ochutíme podľa seba.

    Bravčový jazyk s chrenovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    V druhom hrnci si uvaríme jazyky,ktoré olúpeme a pokrájame na kúsky.Podávame s knedľou.

    Bravčový jazyk s chrenovou omáčkou - obrázok 2

Diskusia k receptu

marijanka712
to si myslím, že je to pochúťka mám rada jazyk aj na studeno a ešte k tomu chutná omáčka tak už len dať sa pozvať na obed .
tatranka
Toto menu je dobrota! Dávno som ju nerobila.Ďakujem za pripomenutie.
danculka
Lacné a chutné,nemusí to byť pravá sviečková,panenka...super:)))))
mataliptak
ešte nikdy som nerobila jazyk , ani netuším ako to chutí ....ale toto vyzerá velmi dobre tak asi sa odhodlám vyskúšať :-)
rein
Pozývam Vás všetkých,len neviem akú veľkú sálu objednať.
hubata
Aj ja idem s vami, aj ja!!!!
Jazyk som naposledy jedla ..... ešte za totáča. U nás vnútornosti okrem brazílskych kuracích pečienok ani nevidím. Srdce, pajšle, držky, ľadvinky, mozoček som roky nevidela. Tá chrenovica je ako moja vlastná, treba si pri strúhaní chrenu aj poplakať aby bola liečivá. Je to proste dobrotka @Rein osvedčená rokmi a vďaka za pripomenutie.
rein
ako sa dáva prezývka do vety,keď chcem konkrétne niekoho osloviť,ako napríklad,hubata písala mne
hubata
takto: najprv dáš zavináč a potom prezývku. Teda: ctrl+alt+v (potlačiť naraz) napíšeš zavináč. A potom napíšeš len moju krásnu prezývku Hubata. Nech ťa nemýli to že ti to napísané hneď nezhnedne. Hnedne až odklikneš "pridaj". (Booožinku nech tento návod nečíta nejaký informatik, bude sa šúľať po zemi .......).
No @rein môžeš si to na mne pocvičiť!
pivonka
Stlač odrazu "alt! a "V" a potom bez medzerníka napíš prezývku.

tothka
@rein výborná omáčka, dávno sa na ňu chystám, máme radi s údeným hovädzím jazykom, to je tiež dobrota, len obyčajne mi ho môj muž zje, lebo keď ho máme doma jedol by ho aj 5 krát denne. Ten tvoj by tiež stál za ochutnanie.
hubata
pivonka nezabudla si na "ctrl"? A @tothku povieme manželovi že má hriešne myšlienky a chce @reinovi ochutnávať jazyk.
evanaaa
Ano, ja stláčam len Alt Gr+V, ale asi to ide aj cez iné skratky. Mňa to toľkí učili, a bola som sklamaná, že to nie je horčicovožlté ale len čierne, pritom mi nikdo dlho nepovedal, že sa to zafarbí až po odkliknutí, mohla som ja skúšať. A @hubata , príď do MA ,tam v Kauflende jazyky mávajú, aj údené.
Ešte som nerobila chrenovú omáčku, lebo raz, ako dieťa som ju jedla v družiné a - bééééé, nechutila mi, ale ktorému 7-8 ročnému by chutila? A teraz som ju nemala možnosť ochutnať, tak neviem...
rein
Konečne,ďakujem za radu a ináč už aj moja sobášena na Vás žiarli.:)
hubata
@evanaaa - keď idem do MA, tak priznám sa že mi ani nenapadne ísť do potravín na nákupy. Nielenže som špinavá z lesa, takže nemôžem ísť medzi slušniakov, lebo ja stále vláčim všelijaké byliny, hríby a podobné kraviny. Ale raz si dám ihličky, vezmem kabelku a pôjdem si poobzerať Kaufland, len ho najprv budem musieť nájsť, veď ani neviem kde je.
hubata
Čo sa divíš @rein ja byť tvojou tak ťa sem vôbec nepustím: varíš vynikajúcu chrenovicu, začína byť z teba šikovný informatik čo píše tromi prstami ženské nicky a ešte máš aj nemeckú prezývku, t.j. čistý. Kto by sa o teba nebál v tomto babinci?
sovka62
Jazyk? A kde si ho zohnal? V našich zemepisných šírkach sa nevyskytuje. Chceli sme spraviť trochu tlačenky, ale keď som u mäsiara pýtala hlavu a jazyk, pozerali sa na mňa ako keby som chcela biele hľuzovky. A jazyk ja mám veeeľmi rada, veď preto mám rada aj tú tlačenku, najradšej by som z nej vyjedala len ten jazyk.
salinka
@sovka ja kupim jazyk, ked nahodou idem cez B.Bystricu domov. Tam na sidlisku Fončorda je fantasticka masiaren.
jerica
keď varím z jazykov a srdiečka "pajšel" tak vždy kúpim minimálne o jeden jazyk navyše,ja som ako @sovka , keď sú uvarené tak jeden padne za obeť , s chrenom zjem celý jazyk.
salinka
Mojej dcere sa videlo negustiozne jest jazyk. Tak som ho pomlela a dala do zapekanych cestovin. No to bolo zalizovania:-))) Ako dobre som navarila.
evanaaa
@hubata , nemusíš ani ihličky, Kaufland nájdeš ak pôjdeš smer - cintorín,a prejdeš cez cestu. A vieš, že už máme aj Tesco? Ale na opačnom konci, pre mňa ďaleko peši, no ale nasadili buslinku.
bozulka
Jazyk či už bravčový alebo hov.čerstvý alebo údený...mňam.Aj u nás niekedy na prílohu ani neprišlo...:-)))
mijaita
Proč @rein zaléváš zápražku vodou a ne vývarem z jazyka ? Vodou bych ji nikdy nezalila. Žádnou omáčku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia