Dusená zelenina fotorecept

alena45 - fotkaalena45, 10. decembra 2011
Dusená zelenina (fotorecept)
Foto: alena45

Teraz pred Vianocami mi môj lekár oznámil, že mám problém a tak mi nakázal diétu. Z netu som zistila, že mám jesť okrem iného Zobraziť celý popisTeraz pred Vianocami mi môj lekár oznámil, že mám problém a tak mi nakázal diétu. Z netu som zistila, že mám jesť okrem iného mrkvu, cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej. Zelenina má byť tepelne upravená. Pridala som k tomu zemiaky, cibuľu a bylinky a spravila chutné jedlo.

3
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
4 ks
4 ks
7 strúčikov
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme si zemiaky, mrkvu, cibuľu aj cesnak. Cibuľu som dala jemnejšiu bielu a šalotku. Zemiaky a mrkvu nakrájame na obľúbené tvary, cesnak nasekáme a cibuľu pokrájame na mesiačiky.

    Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč pokvapkáme olivovým olejom (maslo je oveľa lepšie, ale to práve nemôžem), naložíme zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu cibuľe a všetok cesnak, nakoniec posypeme rozmarínom.

    Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na túto vrstvu naložíme pokrájanú mrkvu, zvyšok cibule, osolíme, posypeme sušeným tymiánom a bazalkou. Celé to pokvapkáme šťavou z jedného citróna a olivovým olejom.

    Dusená zelenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč prikryjeme a dáme do rúry na 200 stupňov. Pečieme alebo skôr dusíme cca 45 minút.

  5. 5

    Na spodu pekáča sa vytvorí veľmi chutná šťava, ktorou polejeme naloženú zeleninu na tanieri.

Diskusia k receptu

danculka
práve som sa chcela opytať na jeho využitie,si šikulka,ukladám..
hubata
Asi zmení farbu, nebude už taký pekný zelený. Ja som ho mrazila aby zostal pekný zelený ako špenát: rozmixovala, nechala odkvapkať na hustom sitku a strčila do mrazáka.
palokuchki
@Alena45 , tvoja komora uz musi byt nabita po tom tvojom vsetkom zavarani. Si velmi sikovna, ze sa snazis vsetko vyuzit.
alena45
palokuchki, mangold vydržal prvé mrazy, lenže záhradu mám až 100 km od domu, tak musím ukladať na zimu inak. V mrazničke už mám kopu inej zeleniny a toto sa mi zdá najšikovnejšie. Komoru nemám, tak mám krabice so zaváraninami všade v byte, kde sa vojdú.
alena45
prosím, dá sa vymazať tento recept ? Niekde je chyba, pokazili sa obidve poháre.
marianne69
super papanica,tiez take robievam.Mam zahradu 50 km a zda sa mi pridaleko,tiez pcham v byte kde sa da,ale mangold som este nejedla,ani neviem,ci by sa mi na horniakoch ujal..
danculka
Nechápem ten dátum,už som sa raz ku tomuto vyjadrovala v októbri....
zdenkas
Však tie komentáre patria k niečomu úplne inému.Ale túto zeleninku môžem hocikedy
alena45
ano, prepáčte, nahradila som svoj vymazaný recept na sterilizovaný mangold novým receptom, pretože ten pôvodný sa nepodaril. Komentáre bohužiaľ zostali.
Miška, pekáčik mám už 20 rokov, ale je praktický aj svojim úsporným tvarom potom keď ho dávam do chladničky.
sneica
zeleninka zdrava a chutna ...takuto mam rada aj ja a este musim pochvalit ten pekac...:)
elekra
Páči sa mi aj zeleninka aj pekáčik! Zeleninz mám rada v akejkoľvek podobe, varenú, dusenú, pečenú aj surovú.
alena45
ďakujem za komentáre, tá citrónová šťava tam urobí divy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia