Foto: mamaoli
Pochúťka môjho synčeka. U nás je špenát obľúbený (najmä vďaka Pepekovi námorníkovi :-)), a tak sa snažím vymýšľať spôsoby ako ho spracovať........a toto je Zobraziť celý popisPochúťka môjho synčeka. U nás je špenát obľúbený (najmä vďaka Pepekovi námorníkovi :-)), a tak sa snažím vymýšľať spôsoby ako ho spracovať........a toto je jeden z nich.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle si speníme pretlačený cesnak a pridáme 8 kúskov porcovaného mrazeného špenátu a chvíľu pražíme.
-
2
Podlejeme vodou, osolíme, zakryjeme a varíme.
-
3
Medzitým ako sa varí špenát, si nakrájame kuracie prsia na malé kúsky, ktoré opražíme na olivovom oleji, osolíme, podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme
-
4
Uvarený špenát stiahneme z variča. Pridáme smotanu a rozmixujeme ponorným mixérom.
-
5
Pridáme kuracie kúsky a chvíľu spolu varíme.
-
6
Vriacu zmes zahustíme v mlieku rozmiešanou múkou. Chvíľu povaríme a podávame s cestovinami.
-
7
Dobrú chuť!
toto sú so smotanou, no keď dáš na horúce Bambino, tak sú zas trochu iné :-)