Foto: babkamt
Tento osúch robievala moja svokra,patrí k našim obľúbeným.
na 180 °C
Suroviny
Cesto I.: | |
50 dkg |
|
70 g |
|
125 ml |
|
2 ks |
|
20 g |
|
300 ml vlažné |
|
0,5 KL |
|
Mrvenička: | |
50 g |
|
60 g |
|
50 g |
|
ovocie: | |
60 dkg čerstvé |
|
Postup
-
1
Múku osejem,pridám cukor,soľ,vykysnutý kvások,vo vlažnom mlieku rozmiešam 2 zľtky, a 125 ml oleja,vypracujem cesto,dám ho vykysnúť. Medzi tým ako cesto kysne spravím mrveničku . Do misky preosejem hrubú múku,pridám cukor a pokvapkám rozpusteným maslom,dobre premiešam,aby sa mi urobili hrčky.Posýpku nechám v chladničke stuhnúť,prstami hrčky postláčam, aby som vytvorila hrčky.
- 2
Potom umyjem,odstopkujem jahody,nechám odkvapkať. Pripravím si plech, vymastím ho olejom.
- 3
Vykysnuté cesto _ ja som ho dala na dvor,dnes je krásne - roztiahnem na celý plech,na cesto poukladám jahody,veľké prerežem na polovičku ,nakoniec dám mrveničku,a šup s koláčikom do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 25 min.
- 2
máte aj vy podobné skúsenosti?