Foto: ywett
Základom rolády je dobré cesto a chutná plnka ;-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr vyšľaháme sneh.
-
2
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku.
-
3
Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
4
A nakoniec vmiešame kakao. Cesto má byť vymiešané krátko a zľahka. Vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
-
5
Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky, vanilkového cukru a vajíčka uvaríme hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
-
6
...
-
7
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku. Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
-
8
Spravíme si plnku. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne ho pridáme k vychladnutej kaši a vyšľaháme. Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
-
9
Vychladnutú roládu, opatrne rozvinieme a dáme dole papier.
-
10
Najskôr natrieme bledou a potom kakaovou plnkou (alebo aj opačne)
-
11
Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
-
12
...
-
13
...
-
14
Prajem dobrú chuť!
dalsia krasna roladka, vyskusam ------> KK