Pšenové knedličky so syrom

cenculka30 - fotkacenculka30, 2. júla 2010

Suroviny

200 g
500 ml
500 ml
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prebrané a sparené pšeno vsypeme do vriacej posolenej vody a za stáleho miešania pomaly varíme. Keď sa voda začne odparovať, prilievame postupne mlieko a na miernom ohni za občasného miešania dovaríme domäkka

  2. 2

    Do vychladnutej pšenovej kaše pridáme vajce, múku ak treba ešte dosolíme a dôkladne premiešame. Z cesta formujeme knedlíčky, ktoré uvaríme v osolenej vode.

  3. 3

    Podávame poliate roztopeným maslo, posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou buď samostatne, alebo ako prílohu k mäsu.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Prílohy a omáčky, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
teda taketo nieco presvihnut...skvely recept,trosku ho upravim,ale vyborna inspiracia
1x hanis
Pšeno mám veľmi rada, obyčajne si z neho robím nákyp. Podobne ako ryžový. Môžme pridať hrozienka alebo ovocie, prípadne bielkovú penu. Ale nazabudnime pšeno spariť, aby nebolo horké.
krásne...dajú sa tie knedličky aj niečím plniť?...oliva,cherry paradajka, mozarella...? pšeno som ešte nikdy nepripravoval....