Krehké linecké koláčiky

betka11 - bez fotkybetka11, 6. mája 2011
Krehké linecké koláčiky
Foto: betka11

U nás veľmi oblúbené

Suroviny

650g
250g
2ks
500g
1
NA SPOJENIE:
podla potreby
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Prísady na cesto si spracujeme na hladké vláčne cesto,odložíme na 30 min -1hod.Rozdelíme si na menšie časti aby sa nám lepšie pracovalo,vyvalkáme na hrúbku 3,5-5mm vykrajujeme lubovolné tvary do páru,vždy na jednom si vykrojíme v strede otvor/koliesko.Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie,nie je podmienka,keď pečieme viac druhov len vymeníme papier odpadá umývanie plechov.

  2. 2

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 5-8 min,koláčiky majú byť upečené ale musia ostať pekné bledé.Po vychladnutí pozliepame džemom a ozdobíme rostopenou čokopolevou alebo jemne poprášime ml.cukrom.

  3. 3

    Pri tomto recepte bolo upozornenie,že spájať len marmeládou lebo budú tvrdé.Mám domáci džem tak som vyskúšala pár kusov spojiť a žiadna závada,boli výborné.

Diskusia k receptu

ola111
Linecké robievam dosť často,takisto ich obľubujeme,ale so Zlatým
klasom som ešte nerobila.Je to chuťovo trochu odlišné oproti
klasickému lineckému?Musím vyskúšať.
marianna76
ále, tiež som ešte nevidela recept so zlatým klasom.... super je aj to , že tam ide celé vajco, že nie iba žĺtky. dík
betka11
chuťovo nie sú iné len sa mi zdajú jemnejšie a "dlho"sú mäkké,mám aj ja viac rcp,dokonca starý rodinný rcp a mama zhodnotila že tieto jej chutia viac,budem rada ak zachutia aj vám
marienka44
@Betka11 ,suhlasím s Tebou, so skrobovym praskom, pudingom su lepsie a hned makke, vlacne. Na Velku noc som robila z casopisu Plus 7 dni malinove s malinovym pudingom. Aj cesto po upecení bolo ruzove a spojila som ich mlinovym dzemom. Lepsie linecke som nikdy nejedla. Mozno napisem recept pre vsetkych, ale nemam fotoaparat. :-(, teda nebude to fotorecept.
yanah
ahoj @Betka11 ... si tá Betka, s ktorou som sa bavila na mojom blogu o mlieku? :)
... a toto linecké poznám, robievam ho, je výborné, krehké ...
betka11
@yanah ahoj som to ja,robila som tvoj jablkový koláč chutil nám všetkým,bola som u mamy na dedine sa trochu napásť čerstvej zeleninky a jahôdky mňam,pekný deň
hanuska
robievam také ako píše marienka44, sú výborné môj vnuk ich musí mať každé Vianoce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia