Foto: oriestok
10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s 3 lyžicami cukru do penista. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha a sneh po častiach primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vysypaný múkou na a upečieme.
- 2
Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme do 1 litra vodou. Podľa chuti osladíme. Zo šťavy a zlatých klasov uvaríme krém, rozdelíme ho na 2 polovice. Do jednej ešte za horúca pridáme čučoriedkový kompót. Do druhej po vychladnutí zašľaháme maslo.
- 3
Upečené cesto polejeme trochou šťavy, natrieme krémom s ovocím a potom krémom s maslom. Smotany vyšľaháme so stužovačom a rozotrieme na vrch zákusku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu