Čučoriedkový zákusok

oriestok - bez fotkyoriestok, 7. októbra 2009
Čučoriedkový zákusok
Foto: oriestok
10
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
1  PL
0,5 bal.
1400  ml
4 bal.
250 g
2 ks
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s 3 lyžicami cukru do penista. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha a sneh po častiach primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vysypaný múkou na a upečieme.

  2. 2

    Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme do 1 litra vodou. Podľa chuti osladíme. Zo šťavy a zlatých klasov uvaríme krém, rozdelíme ho na 2 polovice. Do jednej ešte za horúca pridáme čučoriedkový kompót. Do druhej po vychladnutí zašľaháme maslo.

  3. 3

    Upečené cesto polejeme trochou šťavy, natrieme krémom s ovocím a potom krémom s maslom. Smotany vyšľaháme so stužovačom a rozotrieme na vrch zákusku.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vyzerá chutne,ale mám naložené ríbezle tak skusím ho obmeniť nimi/mám podobný,ale s tvarohom/
Zákusok vyzerá fantasticky! Určite ho skúsim upiecť na nedeľu.