Zapekaný karfiol
Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 12. júna 2024
Zapekaný karfiol (fotorecept)
Foto: tejaja

Karfiol patrí k jednému z veľmi obľúbených druhov zelenín. Tento zapekaný karfiol navodzuje predstavu niečoho medzi zeleninou a múčnym jedlom, ale výsledná chuť Zobraziť celý popisKarfiol patrí k jednému z veľmi obľúbených druhov zelenín. Tento zapekaný karfiol navodzuje predstavu niečoho medzi zeleninou a múčnym jedlom, ale výsledná chuť je výborná.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
4 ks
2 PL
2 PL
50 g
100 g
2 PL
Na vymastenie a vysypanie misy:




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej ružičky karfiolu.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Metličkou vymiešame žĺtky s olejom a štipkou soli.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vmiešame nastrúhaný syr.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na drobnejšie kocky nakrájanú šunku a nasekanú vňať.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do neho múku a pridáme ho k šunkovej hmote.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celú hmotu navrstvíme na karfiol.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút dozlata.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia