Zapekaný karfiol fotorecept
Foto: tejaja
Karfiol patrí k jednému z veľmi obľúbených druhov zelenín. Tento zapekaný karfiol navodzuje predstavu niečoho medzi zeleninou a múčnym jedlom, ale výsledná chuť Zobraziť celý popisKarfiol patrí k jednému z veľmi obľúbených druhov zelenín. Tento zapekaný karfiol navodzuje predstavu niečoho medzi zeleninou a múčnym jedlom, ale výsledná chuť je výborná.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej ružičky karfiolu.
-
2
Metličkou vymiešame žĺtky s olejom a štipkou soli.
-
3
Vmiešame nastrúhaný syr.
-
4
Pridáme na drobnejšie kocky nakrájanú šunku a nasekanú vňať.
-
5
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do neho múku a pridáme ho k šunkovej hmote.
-
6
Celú hmotu navrstvíme na karfiol.
-
7
Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút dozlata.
Diskusia k receptu