Vyprážané huby
Vyprážané huby

Vyprážaný vatovec

gordonko - fotkagordonko, 18. septembra 2020
Vyprážaný vatovec
Foto: gordonko

Vatovec je vynikajúcá huba na vysmážanie.

30 minút
príprava

Suroviny

 (huba)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné veci na trojobal, tuto idú do mlieka nielen vajíčka a soľ, ale aj vegeta.

    Vyprážaný vatovec - obrázok 1
  2. 2

    Vatovec nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky a odstránime vrchnú šupku.

    Vyprážaný vatovec - obrázok 2
  3. 3

    Očistené NEosolené plátky vatovca obalíme postupne najprv v hladkej múke, potom v osolenom mlieku s vajcom a vegetou a nakoniec v strúhanke.

    Vyprážaný vatovec - obrázok 3
  4. 4

    Obalené plátky huby vysmážame na horúcom oleji do zlatova z oboch strán.

    Vyprážaný vatovec - obrázok 4
  5. 5

    Hotové podávame na krajíčku chleba. DOBRÚ CHUŤ.

    Vyprážaný vatovec - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
...juuj, jedlo môjho detstva. Voľakedy nám rástli pri dome až vo veľkosti lopty....to bola pochúťka. A potom zrazu zmizli :-( .Potešil si ma, krásna spomienka.