Foto: alexdidi
Jahody, jahody, jahody....v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu...a aby to nebolo tak jednotvárne, zakaždým si vymyslím nejakú jahodovú "lakocinku". Tu Zobraziť celý popisJahody, jahody, jahody....v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu...a aby to nebolo tak jednotvárne, zakaždým si vymyslím nejakú jahodovú "lakocinku". Tu je teda jedna z nich...
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si želatinu podľa návodu na obale. Pozor! Nie tortové želé! Polovicu jahôd pokrájame na malé kocky a posypeme polovicou cukru. Premiešame a chvíľu necháme postáť.
- 2
Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a zbývajúci cukor. Do roztopenej a mierne vychladenej želatíny pridáme asi 2 PL tvarohovej hmoty, premiešame a vylejeme do tvarohovo-smotanovej hmoty.Pridáme aj nakrájané jahody. Na chvíľu uložíme do chladu. Ak chceme ružové bábovičky, tak jahody rozmixujeme.
- 3
Keď začne želírovať zľahka metličkou primiešame šľahačku. Pripravenú zmes nalejeme do formičiek a v chlade necháme stuhnúť. Ja som použila silikónovú formu na malé bábovičky, ale môžeme použiť samozrejme rôzne formy.
- 4
Servírujeme so zbytkom jahôd, ktoré zasnežíme práškovým cukrom. Môžeme ozdobiť aj šľahačkou. Mne stačí už tá, čo je v bábovičke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu