Káčerie prsia na mediteránsky spôsob

andys - fotkaandys, 15. februára 2014
Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Foto: andys

Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť :)

3-4
porcie
5 minút
príprava
30-45 minút
na 135 °C

Suroviny

1 ks (z káčera)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia - pre 4 osoby väčší kúsok - z káčera - si pripravíme nasledovne: kožu narežeme ostrým nožom krížom tak, aby sme ju nenakrojili až po mäso a aby vznikla mriežka. Z oboch strán okoreníme čerstvo pomletým korením 4 farieb a necháme chvíľku odležať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Tesne pred tepelnou úpravou mäso osolíme morskou soľou - tiež z oboch strán.

  3. 3

    Teraz prsia položíme narezanou kožou na panvicu, ktorú až potom dáme na oheň. Pomaly opekáme, kým mäso nepustí masť a koža nie je do chrumkava opečená. Potom mäso obrátime a zas pomaly opekáme.

  4. 4

    Ak máte radi mäso upravené "medium", tak v tomto bode môžete skončiť. Ak obľubujete viac prepečené, z oboch strán opečené mäso vložte na 15 minút (alebo podľa potreby aj viac) do mierne vyhriatej rúry. Hotové káčerie prsia nakrájajte na tenšie plátky a podávajte ozdobené bylinkami podľa chuti s ryžou, pripravenou na spôsob talianskeho rizota.

  5. 5

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
správny spôsob prípravy kačacích prsíčok, nevysušené, šťavnaté, na povrchu pekne chrumkavá kožička :-)
krásny jednoduchý receptík za plných ***** po zásluhe, chválim len!

Pridaj komentár k receptu: