Foto: andys
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť :)
porcie
príprava
na 135 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia - pre 4 osoby väčší kúsok - z káčera - si pripravíme nasledovne: kožu narežeme ostrým nožom krížom tak, aby sme ju nenakrojili až po mäso a aby vznikla mriežka. Z oboch strán okoreníme čerstvo pomletým korením 4 farieb a necháme chvíľku odležať pri izbovej teplote.
- 2
Tesne pred tepelnou úpravou mäso osolíme morskou soľou - tiež z oboch strán.
- 3
Teraz prsia položíme narezanou kožou na panvicu, ktorú až potom dáme na oheň. Pomaly opekáme, kým mäso nepustí masť a koža nie je do chrumkava opečená. Potom mäso obrátime a zas pomaly opekáme.
- 4
Ak máte radi mäso upravené "medium", tak v tomto bode môžete skončiť. Ak obľubujete viac prepečené, z oboch strán opečené mäso vložte na 15 minút (alebo podľa potreby aj viac) do mierne vyhriatej rúry. Hotové káčerie prsia nakrájajte na tenšie plátky a podávajte ozdobené bylinkami podľa chuti s ryžou, pripravenou na spôsob talianskeho rizota.
- 5
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krásny jednoduchý receptík za plných ***** po zásluhe, chválim len!