Špagety so zelenou špargľou a žeruchou

redakcia - fotkaredakcia, 17. augusta 2009
2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
400 g
2 PL
200 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme. Do varu privedieme dostatočné množstvo vody, osolíme ju a špagety v nej uvaríme.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme maslo a šalotky na ňom podusíme do sklovita. Pridáme špargľu a krátko spolu podusíme. Prilejeme vývar a vmiešame mascarpone. Pozvoľna varíme ešte 10 minút, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Špagety scedíme, necháme na site odkvapkať a premiešame s omáčkou. Žeruchu opláchneme, lístočky odtrhneme, primiešame ku špagetám a ozdobíme nimi jedlo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia